Τσέλσι: Με δυο παιχνίδια φάνηκε η διαφορά του Ποτσετίνο με τον Πότερ

Ομάδα με σχέδιο, με όρεξη, με επιθετική ορμή, πιο σοβαρή από πέρυσι, με τους αντιπάλους να την υπολογίζουν πολύ περισσότερο και την ίδια να έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Η Τσέλσι άλλαξε και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έδειξε από τα πρώτα δυο παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος πως ήδη κάνει πολύ καλύτερα πράγματα από τον Γκρέιαμ Πότερ…  



Τσέλσι: Με δυο παιχνίδια φάνηκε η διαφορά του Ποτσετίνο με τον Πότερ

Φυσικά, δεν γινόταν να εμφανιστεί η Τσέλσι χειρότερη από αυτό που παρουσίαζε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό!

Οι «μπλε» του Λονδίνου μετά τους τέσσερις διαφορετικούς προπονητές στο περσινό πρωτάθλημα, αποφάσισαν να επαναφέρουν στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο Τοντ Μπόελι συνέχισε να σκορπά τα χρήματά του για μεταγραφές και ήδη οι διαφορές είναι εμφανείς.

Μπορεί να μην έχει σημειωθεί νίκη στη Λίγκα (1-1 με Λίβερπουλ, 3-1 από Γουέστ Χαμ), αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι τρομερά διαφοροποιημένη. Κάποια πρώτα στοιχεία το αποδεικνύουν αυτό.

Από τις επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, την κατοχή, τις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και την αποφυγή λαθών, την ανάπτυξη της ομάδας με 10+ μεταβιβάσεις προτού σταματήσουν οι επιθέσεις και ελάχιστα στα χιλιόμετρα που διανύουν οι παίκτες.

Οι απαντήσεις, στο παρακάτω βίντεο…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης