Η Τσέλσι των δύο γκολ για φέτος, έχει ανάγκη από σκόρερ ολκής (vid)

Ο Νίκολας Τζάκσον έχει ξεκινήσει θετικότατα, ακόμα κι αν δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα. Και είναι εκπληκτικό πως τα δύο γκολ της Τσέλσι για φέτος, τα έχουν πετύχει ένας αμυντικός κι ένας χαφ. Οι «μπλε» του Λονδίνου πρέπει να ξαναβρούν την «φλόγα» τους στη γραμμή κρούσης.  



Η Τσέλσι των δύο γκολ για φέτος, έχει ανάγκη από σκόρερ ολκής (vid)

Ο Ντιέγκο Κόστα, προ 6ετίας, είναι ο τελευταίος που είχε προσφέρει στην Τσέλσι γκολ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξέχωρα από την υπόλοιπη βοήθεια που είχε από τους συμπαίκτες του, επί εποχής Κόντε στον πάγκο των «μπλε».

Αργότερα, ο Εντέν Αζάρ και ο Τάμι Έιμπραχαμ προσπάθησαν να επωμιστούν την ευθύνη του σκοραρίσματος, ο Βέλγος επιχείρησε να πλησιάσει τα δεδομένα του Κόστα, ο Άγγλος για μια σεζόν ήταν εξαιρετικός με 15 τέρματα.

Την τελευταία τριετία όλα έχουν πάει λάθος στους «μπλε» και αυτό διότι ο Κάι Χάβερτς αποκτήθηκε για … στράικερ, δίχως όμως να μπορεί να φέρει εις πέρας τον ρόλο που του ανατέθηκε. Ο Ζορζίνιο των 7 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ του κλαμπ το 2020 (!), ο Μέισον Μάουντ με 11 γκολ το 2022 και ο Χάβερτς με μόλις 7 τέρματα στην περσινή, καταστροφική αγωνιστική περίοδο.

Επιπρόσθετο βάρος στον Τζάκσον, τον Στέρλινγκ και τους υπόλοιπους; Θα φανεί. Πάντως, ακόμα κι αυτός ο δείκτης, είναι τέτοιος που πραγματικά δεν μπορεί να πάει πολύ χειρότερα για την νυν ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης