Ο Πεπ και το όνειρο του… καρέ στην Πρέμιερ, έκαναν τον Μπερνάρντο να «ρίξει άκυρο» σε Μπαρτσελόνα και Παρί (vids)

Ο Μπερνάρντο Σίλβα υπέγραψε μονοετή επέκταση συμβολαίου, παραμένει «πολίτης» μέχρι το 2026 και όσα τον περιβάλλουν στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, βλέποντας και τις τρομερές φιλοδοξίες του κλαμπ, τον έκαναν ν’ απορρίψει τις Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν.  



Ο Πεπ και το όνειρο του… καρέ στην Πρέμιερ, έκαναν τον Μπερνάρντο να «ρίξει άκυρο» σε Μπαρτσελόνα και Παρί (vids)

Ο Πορτογάλος εξτρέμ, μπορεί να έχει βρεθεί κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Σίτι τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω του «φλερτ» στο οποίο επιδιδόταν η Μπαρτσελόνα για να τον κάνει δικό της, όμως, τελικά παραμένει στο «Etihad».

Όσο κι αν έδειχνε, κυρίως τα προηγούμενα καλοκαίρια, πως αισθανόταν να έχει κλείσει ο κύκλος του στην Σίτι και η Βαρκελώνη ήταν ένας προορισμός που δεν ήθελε να χάσει, ο Μπερνάρντο Σίλβα αντιλήφθηκε πως διατηρεί πίστη στο πλάνο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το τρεμπλ, έβαλε και το δικό του όνομα σε μια λίστα παικτών που θ’ αποκαλούνται πλέον θρύλοι σε κάθε αναφορά στο επίτευγμα της Σίτι για την σεζόν 2022-2023, με τον Σίλβα, όμως, να δείχνει πως η διαδρομή αυτής της ομάδας δεν έφτασε στο τέλος της. «Κανείς δεν έχει καταφέρει να κάνει το καρέ διαδοχικών πρωταθλημάτων. Το τρεμπλ που πανηγυρίσαμε ήταν ιδιαίτερο και είμαι χαρούμενος που παραμένω σε μια τέτοια ομάδα με τέτοια δίψα για διακρίσεις και με τέτοιο πάθος για επιτυχίες».

 

 

Τα λόγια του, έπειτα από 6 χρόνια παρουσίας στην Σίτι, δείχνουν και με το παραπάνω πως η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα σταματήσει εδώ. Και ο Μπερνάρντο γνωρίζει πολύ καλά πως έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να γεμίσει ακόμα περισσότερο το βιογραφικό του με τίτλους. Να συνεχίσει να νιώθει ανίκητος στα ματς του Etihad, όπως υποστήριξε για την περασμένη σεζόν σε Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο κι αν το πρότζεκτ του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αναμφίβολα, θα μπορούσε να θεωρηθεί δελεαστικό, ο διεθνής εξτρέμ – που μπορεί να προσφέρει και στις δύο πτέρυγες, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, όπως επίσης και… στην άμυνα, όπως το έκανε σε κατάσταση ανάγκης – επέλεξε να ταχθεί ενάντια στην αλλαγή. Να συνεχίσει στο περιβάλλον που νιώθει καλύτερα και βλέπει ότι έχει ακόμα περιθώρια. Το ενδιαφέρον της Παρί που προέκυψε πρόσφατα, μάλλον δεν τον συγκίνησε καθόλου έπειτα απ' όσα συμβαίνουν εκεί. 

Η Σίτι, βέβαια, του τοποθέτησε ρήτρα 58 εκατομμυρίων ευρώ. Και όταν μιλάμε για έναν τέτοιο παίκτη, το ποσό αυτό μοιάζει κάθε άλλο παρά απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα επιλέξει να κάνει την κίνησή της. Μέχρι τότε, ο Γκουαρδιόλα, αλλά και ο… Γκρίλις που στη φιέστα τον παρακαλούσε να μη φύγει, θα τον απολαμβάνουν κοντά τους.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης