Άρσεναλ: Επέστρεψε ο Σαλιμπά, επέστρεψαν... και οι ελπίδες για πρωτάθλημα (vid)

Το πόσο σημαντικός είναι κάποιος συνήθως φαίνεται όταν εκείνος… απουσιάζει. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Γουίλιαμ Σαλιμπά, ο οποίος επέστρεψε στην Άρσεναλ και την βοήθησε να φύγει «αλώβητη» από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας (1-0, 21/08), επιστρέφοντας την στα περσινά επίπεδα πρωταθλητισμού.



Άρσεναλ: Επέστρεψε ο Σαλιμπά, επέστρεψαν... και οι ελπίδες για πρωτάθλημα (vid)

Η απουσία του Γουίλιαμ Σαλιμπά ήταν αισθητή την περασμένη σεζόν στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Η Άρσεναλ έχασε το προβάδισμα που κατείχε στη βαθμολογία απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, καθώς όταν ο Γάλλος αμυντικός έλειπε, οι «κανονιέρηδες» απώλεσαν 10 (!) βαθμούς στα παιχνίδια που διεξήχθησαν μακριά από το «Έμιρεϊτς».

Τις ισοπαλίες με Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ (2-2), στις οποίες αμφότερες η Άρσεναλ προηγήθηκε 2-0, ακολούθησαν η ήττα από τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα (4-1) και από τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0), ενώ μόνο από την έδρα της Νιούκαστλ έφυγε με το «διπλό» (2-0).

Οι αμυντικές, αλλά και οι ηγετικές ικανότητες που διαθέτει ο Σαλιμπά έλειψαν πολύ στον Αρτέτα και αυτές ακριβώς ανέδειξε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, στην πρώτη φετινή αναμέτρηση της ομάδας του μακριά από το «σπίτι» της. Είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στα πόδια (80), την απομάκρυνε οκτώ φορές, ενώ το πόσο καλά «διαβάζει» το παιχνίδι αποδεικνύεται από τις δύο παρεμβάσεις του.

Παράλληλα, το καθοριστικό και άκρως επιτυχημένο τάκλιν που πραγματοποίησε πάνω στον Τζόρνταν Αγιού, είναι ένα μικρό… δείγμα της ποιότητας του. Αρκετοί εκεί δεν θα τολμούσαν να πράξουν κάτι ανάλογο, φοβούμενοι μην υποπέσουν σε πέναλτι, όμως ο Γάλλος ανέκοψε άψογα την επίθεση του αντιπάλου του.

Και με δεδομένο το πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει στον τρόπο που αγωνίζεται η Άρσεναλ, ο Αρτέτα θα ελπίζει ο Σαλιμπά να παραμείνει υγιής, ώστε να μπορέσουν οι Λονδρέζοι να πάνε μέχρι τέλους και να κατακτήσουν την Premier League.

Χρήστος Σκούρας