Το quiz της ημέρας: Είσαι ο Μοχάμεντ Σαλάχ – Μένεις ή φεύγεις από τη Λίβερπουλ για την Αλ Ιτιχάντ;

Είσαι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Παίζεις στη Λίβερπουλ. Είσαι ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της εξέδρας. Και ξαφνικά, σε θέλει η Αλ – Ιτιχάντ με τα… δεκαπλάσια χρήματα την εβδομάδα και κατά συνέπεια πολλαπλάσιο συμβόλαιο. Τι επιλέγεις;



Το quiz της ημέρας: Είσαι ο Μοχάμεντ Σαλάχ – Μένεις ή φεύγεις από τη Λίβερπουλ για την Αλ Ιτιχάντ;

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γνώριζε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ. Αυτό ήξερε. Αυτό είχε αποφασίσει. Πιθανώς, υπό αυτή τη συνθήκη είχε σκεφτεί το άμεσο μέλλον για την επόμενη διετία.

Ανανέωσε το συμβόλαιό του, για να παραμείνει κάτοικος «Άνφιλντ», είναι ικανοποιημένος εκεί, θέλει να καταρρίψει κάθε ρεκόρ με τους «κόκκινους» και επιθυμεί να δει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη Λίβερπουλ, τόσο στην κορυφή της Premier League, όσο και σε αυτήν της Ευρώπης.

Ξαφνικά, κάνει την εμφάνισή της η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας. Η Αλ – Ιτιχάντ θέλει να σε κάνει δικό της. Το περιβάλλον εκεί είναι άγνωστο, αλλά τα προτερήματα μίας τέτοιας κίνησης, δεν γίνεται να σε αφήνουν αδιάφορο. Τα χρήματα είναι πολλαπλάσια.

Στη Λίβερπουλ λαμβάνεις 350.000 λίρες την εβδομάδα και εκεί θα μπαίνει στον λογαριασμό σου ένα τέτοιου είδους ποσό, ανά 24 ώρες. Θα ξεπεράσεις και τον μισθό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θα παίξεις σε μία χώρα που έχει ως βάση της τον Μουσιλμανισμό. Όλα φαντάζουν ιδανικά, την ώρα που η νυν ομάδα σου δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική της κατάσταση και ο ίδιος δεν θα θέλεις να παίξεις στο Europa League, παρότι δεν το έχεις κατακτήσει ποτέ.

Από εκεί και πέρα, στην αντίπερα όχθη, η Λίβερπουλ είναι το… σπίτι σου. Ο Γιούργκεν Κλοπ σε έχει σε τεράστια εκτίμηση και το κοινό της ομάδας σε θεωρεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της. «Αν ο Σαλάχ νιώθει και είναι καλά, τότε είναι και καλύτερη και ολόκληρη η Λίβερπουλ.»

Αυτή η πεποίθηση επικρατεί στο «Άνφιλντ» και μένει να δούμε αν θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Είσαι λοιπόν ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις και συνεχίζεις στην Ευρώπη ή φεύγεις για τη Σαουδική Αραβία και «γράφεις» μία νέα ιστορία, μακριά από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο πρόλαβες να κατακτήσεις; Η συνέχεια αναμένεται… σύντομα. Πολύ σύντομα!

Δημήτρης Μανάκος