Φεύγει ένας, έρχεται ένας: Φέτος ο Πεπ «ψωνίζει» στοχευμένα

Ο Ζερεμί Ντοκού ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η Σίτι κάλυψε και το κενό στα εξτρέμ, άσχετα αν υπήρχαν ήδη επιλογές για εκεί, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να φανερώνει φέτος πως οι μεταγραφικές προσθήκες στο ρόστερ της Σίτι είναι επιλεγμένες με προσοχή και απόλυτα “νοικοκυρεμένα”.  



Φεύγει ένας, έρχεται ένας: Φέτος ο Πεπ «ψωνίζει» στοχευμένα

Ο Ζερεμί Ντοκού στα 21 του χρόνια έγινε η νέα επένδυση των “πολιτών” για τα άκρα της επίθεσης. Άφησε την Ρεν έπειτα από μια τριετία και κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ στους “γαλάζιους” του Μάντσεστερ, για να παίξει στις θέσεις απ' όπου αποχώρησε ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Κι αν ο Πεπ είχε ήδη αρκετούς στο “οπλοστάσιό” του για τις θέσεις στα άκρα της γραμμής κρούσης, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη φέτος και στον Πάλμερ, ο Ντοκού έβαλε την φανέλα των τρεμπλούχων για ν' αποτελέσει μια προσθήκη με ορίζοντα τις μελλοντικές επιτυχίες του κλαμπ.

Η αλήθεια είναι πως ο Γκουαρδιόλα φέτος φροντίζει για όποιον ποδοσφαιριστή αποχωρεί από το ρόστερ. Η θέση που αφήνει πίσω του, καλύπτεται σχετικά άμεσα. Ή μπορεί να καλύπτεται και λίγο νωρίτερα, όπως έγινε στην περίπτωση του αμυντικού.

Ο Αϊμερίκ Λαπόρτ αποχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης για να συνεχίσει στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ, με τον Πεπ να έχει ήδη καταφέρει να κάνει κάτοικο Etihad τον Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Ο Κροάτης στόπερ έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο με το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ, κάτω από το οποίο υπέγραψε η Σίτι για να τον κάνει δικό της. Και σε ό,τι αφορά στα μετόπισθεν, ο κόουτς της Σίτι ήταν έτοιμος να κινηθεί αμέσως και για το δεξί άκρο, σε περίπτωση που ο Γουόκερ επέλεξε να φύγει, με τον Άγγλο να έχει ενημερωθεί μέσα στο καλοκαίρι για το ενδιαφέρον που υπήρχε για εκείνον. Ο διεθνής φουλ μπακ επέλεξε να συνεχίσει στο Μάντσεστερ, πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού κι έτσι δεν προχώρησε η σκέψη του Καταλανού κόουτς για τον Μπέντζαμιν Παβάρ.

Στα χαφ, χάθηκε ο τρομερός Ιλκάι Γκουντογκάν που πρόσφερε πολλά στην Σίτι και είχε φτάσει να είναι ο captain της ομάδας, όμως, υπήρξε “απάντηση” και για την δική του αποχώρηση. Αυτή, άκουγε στ' όνομα Ματέο Κόβασιτς. Ο Κροάτης μέσος ήταν δυσαρεστημένος στην Τσέλσι, ήθελε ν' αποχωρήσει, εμφανίστηκε η προοπτική της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ και της μετακίνησης στον σύλλογο που έκανε το ιστορικό τρεμπλ και φυσικά αμέσως άρπαξε την ευκαιρία.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στο “γαλάζιο” ρόστερ κόστισαν 180 εκατομμύρια ευρώ. Οι Γκβάρντιολ και Ντοκού είναι μόλις 21 ετών και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να στηρίξουν το πρότζεκτ του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος στην Σίτι, ενώ, ο 29χρονος Κόβασιτς μετέφερε στο Etihad τις εμπειρίες του, τα τρεξίματά του στη μεσαία γραμμή, το τρομερό πρέσινγκ του και ευελπιστεί τα επόμενα χρόνια της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Πεπ να καταφέρει όσα μπορεί να θεωρεί ότι έχει στερηθεί από θέμα τίτλων...

Κώστας Ζάλιαρης