Σπεσιαλίστ στις ντρίπλες και εξαιρετικός στο να κρατάει μπάλα: Μα πως να μην κάνει κίνηση για τον Ντοκού η Σίτι;

H Μάντσεστερ Σίτι δίνει... ψήφο εμπιστοσύνης στους Βέλγους, με τον Ζερεμί Ντοκού να είναι ικανός να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τις άμυνες της Premier League.   



Σπεσιαλίστ στις ντρίπλες και εξαιρετικός στο να κρατάει μπάλα: Μα πως να μην κάνει κίνηση για τον Ντοκού η Σίτι;

Μπορεί ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για ένα μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μείνει χωρίς έναν... ενεργό Βέλγο στο ρόστερ της. Αυτό γιατί οι «πολίτες» ανακοίνωσαν τον Ζερεμί Ντοκού έναντι 60 εκατομμυρίων!

Ο νεαρός εξτρέμ είχε συστηθεί για πρώτη φορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου το 2020, όταν έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις στο EURO.

 

 

Βρισκόταν στη Ρεν από το 2020 (παλαιότερα στην Άντερλεχτ) και σίγουρα όσοι ασχολούνται με το γαλλικό πρωτάθλημα, θα έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν. Βέβαια κάτι τέτοιο ισχύει και για τον πρώην του προπονητή στην εθνική, τον Τιερί Ανρί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι άμα βρεθεί κάποιος αμυντικός μόνος του με τον Ντοκού, θα πρέπει να... προσευχηθεί.

Αν αναρωτιέται κάποιος «γιατί η Μάντσεστερ Σίτι δίνει 60 εκατ. για έναν 21χρονο εξτρέμ», θα πάρει την απάντησή του από τα στατιστικά που έχει ο νεαρός από την περσινή σεζόν.

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο Ντοκού, πετυχαίνει μέσο όρο 6.8 ντρίπλες ανά αγώνα. Αυτό είναι το καλύτερο ποσοστό που υπάρχει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, από την αρχή της σεζόν 2022-2023. Δεύτερος στη σχετική λίστα ήταν ο Σεν Μαξιμέν με 4.9 ντρίπλες ανά αγώνα.

 

 

 

Αυτό δεν είναι το μόνο προτέρημα του Βέλγου όμως. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στα top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, στο να διανύει μέτρα στο γήπεδο με την μπάλα στα πόδια.

Ο Ντοκού κάνει μέσο όρο 356 μέτρα στο 90λεπτο με την μπάλα στην κατοχή του και αυτό είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικό σε συνδυασμό με το ποσοστό του στις ντρίπλες.

πηγή: www.bnsports.gr