Τα εκατομμύρια των Σαουδαράβων μπορούν να κοντράρουν την πίστη ενός κλαμπ όπως η Λίβερπουλ;

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πριν από έναν χρόνο υπέγραψε το καλύτερο συμβόλαιο που έχει προσφέρει η Λίβερπουλ στα χρονικά της ύπαρξής της. Και φέτος, έδειξε να σκέφτεται την προοπτική που του παρουσιάστηκε, αλλά το συζήτησε αρχικά με τους “κόκκινους” για να δείξει σεβασμό. Τελικά, πόσο μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις ενός ποδοσφαιριστή το ποσό σε μια επιταγή;  



Τα εκατομμύρια των Σαουδαράβων μπορούν να κοντράρουν την πίστη ενός κλαμπ όπως η Λίβερπουλ;

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, πέρυσι τέτοιον καιρό, έδειξε ότι θέλει να παραμείνει στο “Άνφιλντ” που τον λατρεύει. Ότι θέλει να φοράει την κόκκινη φανέλα με την οποία καταρρίπτει ρεκόρ και μπαίνει στην ιστορία ενός τόσο σπουδαίου κλαμπ. Να παίζει υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ που είναι αναμφίβολα ο σύγχρονος αναμορφητής αυτής της ομάδας.

Έκανε τους ανθρώπους του συλλόγου να ταξιδέψουν για χάρη του από το λιμάνι στην Μύκονο, όπου ο Σαλάχ απολάμβανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Υπέγραψε το νέο, ηγεμονικό συμβόλαιο μπροστά στην πισίνα της πολυτελούς κατοικίας όπου διέμενε και φωτογραφήθηκε για την ανανέωση με... ελληνικό φόντο.

 

 

Κι όμως, έναν χρόνο αργότερα και με τους “κόκκινους” να έχουν παλέψει πολύ, αλλά να μην έχουν καταφέρει να βρεθούν στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ, η άνοδος της Σαουδικής Αραβίας έβαλε τον “Φαραώ” στο πλάνο της...

Ο Κριστιάνο είχε κάνει το πρώτο βήμα, φέτος τον ακολούθησαν αρκετοί άλλοι από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκοντας πλούσια συμβόλαια για ν' αποφασίσουν ν' αλλάξουν ήπειρο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε σοβαρότατος μεταγραφικός στόχος της Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά και Φαμπίνιο.

 

 

Βάσει του ρεπορτάζ του Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Σαουδάραβες πρόσφεραν το καλύτερο συμβόλαιο του πλανήτη ολόκληρου στον Αιγύπτιο κι εκείνος, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να ενημερώσει την Λίβερπουλ. Από σεβασμό για την συνεργασία τους, για όσα τους ενώνουν, για την ιστορία που έχει καταγράψει ως μέλος των “κόκκινων”. Ουδέποτε φέρεται να σκέφτηκε να φύγει, αλλά μετέφερε στην ομάδα του ό,τι συνέβαινε. Η Λίβερπουλ δεν είχε καμία διάθεση να τον παραχωρήσει και τα λεγόμενα του ατζέντη του “Μο”, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν είχε “σκάσει” ξανά το θέμα της Αλ – Ιτιχάντ, μάλλον δικαιώνονται.

Αν θέλαμε να φύγουμε από τη Λίβερπουλ, δεν θα σκεφτόμασταν καν να υπογράψουμε το νέο συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μο παραμένει απόλυτα αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ” είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή.

 

 

Τελικά, όμως, πόσο μπορούν να “πειράξουν” το μυαλό ενός παίκτη τα εκατομμύρια που του παρουσιάζουν πλέον οι Σαουδάραβες και πόσο εύκολο είναι ν' αφήσεις στην άκρη την πίστη που σου δείχνει η όποια Λίβερπουλ, για να σκεφτείς το συμβόλαιο, την εξασφάλιση της ζωής για τα δισέγγονά σου και ν' αλλάξεις ποδοσφαιρικό επίπεδο, πέφτοντας βαθμίδα;

Κώστας Ζάλιαρης