Ο Χάβερτς έχει μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ και τα… περισσότερα χιλιόμετρα από όλους στην Άρσεναλ!

Αποτελεί ένα θέμα συζήτησης στην Αγγλία. Δεν έχει αποδώσει όσα θα περίμεναν πολλοί. Κυρίως επειδή δεν έχει σκοράρει. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανένας έχει καλύψει περισσότερα χιλιόμετρα για τους «κανονιέρηδες». Και ακόμη και αν το… τρέξιμο δεν ανταμείβεται με γκολ, ο Κάι Χάβερτς είναι ήδη σημαντικός για τους Λονδρέζους.  



Ο Χάβερτς έχει μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ και τα… περισσότερα χιλιόμετρα από όλους στην Άρσεναλ!

Πρόκειται για τον πρώτο περσινό σκόρερ της Τσέλσι. Για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που «διασώθηκε» από το «ναυάγιο» των Λονδρέζων στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με τα επτά του γκολ στους «μπλε» να αποτελούν και την καλύτερη επίδοση όλων στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Κάι Χάβερτς, με τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, έγινε ο 3ος πρώτος σκόρερ της Τσέλσι, που αποχωρεί, όντας κορυφαίος σκόρερ της, τα τρία τελευταία χρόνια. Το έκανε ο Ζορζίνιο, ακολούθησε ο Μέισον Μάουντ και οι πωλήσεις σε ανταγωνίστριες ομάδες του Big 6 «τρίτωσαν» με τον Γερμανό επιθετικό.

Η μετακίνησή του στην Άρσεναλ «γέννησε» προσδοκίες, στα φιλικά προετοιμασίας σκόραρε δις και ήταν θετικός, αλλά στα πρώτα 180 αγωνιστικά λεπτά της Premier League, η ιστορία δεν έχει επαναληφθεί.

Ο Χάβερτς έχει απωλέσει δύο σημαντικές στιγμές στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και έχει καταγράψει μία ακόμη τελική προσπάθεια στη δεύτερη αγωνιστική, με το σουτ του κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας με το αριστερό, να καταλήγει εκτός εστίας.

Παράλληλα, δεν έχει μοιράσει κάποια τελική πάσα που να κατέληξε σε γκολ. Η μοναδική του ευκαιρία έλαβε χώρα στο 2ο λεπτό της εξόρμησης της Άρσεναλ στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να καθυστερεί όμως και το 0-0 να παραμένει.

Συνεπώς, ο Χάβερτς έχει καταγράψει ως στιγμής 180 λεπτά σε επίπεδο πρωταθλήματος, με μηδενικά γκολ και μηδενικές ασίστ. Σε κανένα από τα τρία γκολ που έχουν πανηγυρίσει οι «κανονιέρηδες», δεν έχει συμμετοχή. Ναι, ίσως και να έπρεπε, αυτή είναι η δουλειά ενός επιθετικού, αλλά ο ρόλος του με τον Μικέλ Αρτέτα είναι ιδιαίτερος.

Δεν ξεκινά ως σέντερ φορ, ούτε καν πίσω από αυτόν. Συμπληρώνει την τριάδα της μεσαίας γραμμής, πλαισιώνοντας τον Ντέκλαν Ράις και τον Μαρτίν Έντεγκααρντ. Οφείλει να μαρκάρει, οφείλει να τρέξει πολύ, οφείλει να έχει σωστές τοποθετήσεις και γρήγορες επιστροφές. Ρόλος δηλαδή που ουδεμία σχέση έχει με αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει ως ευθύνη του στην Τσέλσι, τις προηγούμενες σεζόν.

Κανένας όμως έχει τρέξει περισσότερο από τον Κάι Χάβερτς. Έχει συμπληρώσει 23,2 χιλιόμετρα με την Άρσεναλ. Τους ξεπερνά όλους. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ντέκλαν Ράις, των 22.8 χιλιομέτρων και τρίτος ο Τόμας Πάρτεϊ, των 22.1 χιλιομέτρων.

Είναι σημαντικός ο Κάι Χάβερτς για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Θα γίνει και απαραίτητος. Θα έρθουν και τα γκολ. Υπομονή χρειάζεται…

 

 

Δημήτρης Μανάκος