Ο Τζάκσον έκανε σεφτέ... αλά Ντρογκμπά και ο Ποτσετίνο τον «ανέβασε» με τον τρόπο του (vid)

Είχε δείξει εξαιρετικά σημάδια μέχρι στιγμής, είχε ξεχωρίσει και από την προετοιμασία, ωστόσο, έπρεπε να περιμένει μέχρι την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη μπλε φανέλα. Ο Νίκολας Τζάκσον έκανε σεφτέ με την Λούτον, θύμισε... Ντρογκμπά και ο Ποτσετίνο τού ξεκαθάρισε ότι περιμένει πολλά περισσότερα.  



Ο Τζάκσον έκανε σεφτέ... αλά Ντρογκμπά και ο Ποτσετίνο τον «ανέβασε» με τον τρόπο του (vid)

Ο νέος επιθετικός των “μπλε” του Λονδίνου ήταν εκείνος που έκλεισε το σκορ στο παιχνίδι της Παρασκευής με την Λούτον στο “Στάμφορντ Μπριτζ” διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 της αναμέτρησης, από την ασίστ του Στέρλινγκ που από την πλευρά του σκόραρε δις και “έφτιαξε” κι ένα γκολ, υπογράφοντας την βραδιά για την ομάδα του.

Ο Νίκολας Τζάκσον πέτυχε κάτι που ενισχύει εκείνους που... βιάζονται και που τους αρέσουν οι περιπτώσεις που κακά τα ψέματα, είναι κάπως υπερβολικές.

Πίσω στο 2004, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε εμπιστευθεί τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Ιβοριανός νυν θρύλος της Τσέλσι είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στις 24/08, απέναντι σε νεοφώτιστη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Τότε, ήταν η Κρίσταλ Πάλας. 

Με μια μέρα διαφορά, στις 25/08, αλλά αρκετά χρόνια πιο μετά, εν έτει 2023, ο Νίκολας Τζάκσον άνοιξε λογαριασμό με νεοφώτιστη ομάδα στην κορυφαία κατηγορία. Η “κοψιά” τους είναι κάπως παρόμοια, οι απαιτήσεις είναι αρκετά υψηλές από το κλαμπ για τον Σενεγαλέζο και αυτό φρόντισε να του δείξει και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργεντινός προπονητής έκανε λόγο για έναν παίκτη που θα μπορέσει να “συμπεριληφθεί ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου” κι αυτό, ναι μεν βοηθάει τρομερά στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του Τζάκσον για να πάρει τα πάνω του, αλλά προσθέτει και βάρος στους ώμους και τα πόδια του...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης