Μήπως ο Κλοπ θέλει… τον Ιάπωνά του για να πάρει πρωτάθλημα; (vid)

Οι ομάδες του Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται πως τα πηγαίνουν εξαιρετικά όταν συμπεριλαμβάνουν έναν… Ιάπωνα και η προσθήκη του Γουατάρο Έντο ενδέχεται να προοικονομεί κι άλλο πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ για τον Γερμανό τεχνικό.  



Μήπως ο Κλοπ θέλει… τον Ιάπωνά του για να πάρει πρωτάθλημα; (vid)

Η επιλογή των "κόκκινων" να πάρουν τον Γουατάρο Έντο από την Στουτγκάρδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως… απρόσμενη, ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που τον ήθελε ο Κλοπ, πέρα από τα όσα μπορεί να προσφέρει εντός γηπέδου.

Και αυτό διότι, ο 30χρονος μέσος μπορεί να επαληθεύσει μία τρομερή παράδοση του Γερμανού προπονητή, η οποία στέκει από το 2011. Για να κατακτήσει πρωτάθλημα, χρειάζεται τον… Ιάπωνά του και ο Έντο είναι πλέον ο τρίτος που θα αγωνιστεί για αυτόν και προέρχεται από την συγκεκριμένη χώρα.

Αρχικά συνέβη στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία ξεπέρασε την Μπάγερν Μονάχου στη «μάχη» για τον τίτλο και κατέκτησε την Bundesliga σε διαδοχικές σεζόν (2010/11, 2011/12). Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών των «κιτρινόμαυρων», ήταν ο Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος σημείωσε συνολικά 21 γκολ.

Εκείνος αποχώρησε με προορισμό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μολονότι επέστρεψε στην τελευταία χρονιά του Κλοπ στον πάγκο, οι Βεστφαλοί… δεν ξαναείδαν πρωτάθλημα έκτοτε. Η ιστορία… επαναλήφθηκε το 2020, με τον Γερμανό να βρίσκεται στη Λίβερπουλ και τον Τακούμι Μιναμίνο να είναι ο ποδοσφαιριστής από τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου», ο οποίος αγωνιζόταν στο αγγλικό λιμάνι. 

Οι «κόκκινοι» πήραν τον τίτλο της Premier League για πρώτη φορά μετά το 1990 και ακόμη και αν ο πρώην επιθετικός της Σάλτσμπουργκ δεν είχε τόσο μεγάλη συμβολή, προσέφερε απαραίτητες ανάσες στους συμπαίκτες του στο λίγο χρόνο συμμετοχής που έλαβε.

Ο Κλοπ εκ νέου εμπιστεύεται κάποιον ποδοσφαιριστή από την Ιαπωνία και θα στοχεύσει με τον Έντο να επανέλθει στην κορυφή της Αγγλίας και να «τριτώσει το καλό»…

 

 

 

Χρήστος Σκούρας