Ο «πλανήτης» Τότεναμ έχει ξανά ζωή: Ο Ποστέκογλου, τα 2+ γκολ και η… μοίρα που την θέλει τέταρτη! (vids)

Καλή εμφάνιση. Πρώτο «διπλό» με τον Άγγελο Ποστέκογλου. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Premier League. Τρίτο ματς αήττητη και δεύτερο διαδοχικό clean sheet. Στον «πλανήτη» Τότεναμ υπάρχει ξανά ζωή. Και υπεύθυνος είναι ο Άγγελος Ποστέκογλου, που θέλει να επιβεβαιώσει το… παρελθόν της και να την συμπεριλάβει στο επόμενο Champions League!



Ο «πλανήτης» Τότεναμ έχει ξανά ζωή: Ο Ποστέκογλου, τα 2+ γκολ και η… μοίρα που την θέλει τέταρτη! (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν η Τότεναμ. Είναι προφανές. Τα αποτελέσματά της το αναδεικνύουν περίτρανα άλλωστε. Ακόμη και αν δεν έχει κάνει το απόλυτο. Ακόμη και αν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, μόλις για μερικές ώρες, από τη στιγμή που τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μπράιτον με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχουν αγωνιστεί προς το παρόν.

Ξεκίνησε με την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Μπρέντφορντ, σε ένα ματς που ήταν καλή. Πίεσε ψηλά, σκόραρε δύο φορές, κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη και έβγαλε σωστή νοοτροπία.

Ακολούθησε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου παρότι στάθηκε τυχερή στο πρώτο μέρος, όταν και δεν καταλογίστηκε η παράβαση του Ρομέρο, κυριάρχησε στην επανάληψη.

Είδε έναν εκπληκτικό Μπισούμα να κάνει… πάρτι στη μεσαία γραμμή, είδε τον Σαρ να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της, είδε τον Βικάριο να είναι σταθερότατος και η πρώτη νίκη του Ποστέκογλου σε επίπεδο Premier League, ήταν γεγονός.

Ακολούθησε μία δύσκολη εξόρμηση στην έδρα της Μπόρνμουθ, με τα δύο προηγούμενα μεταξύ τους μας, ανεξαρτήτως έδρας, να έχουν ολοκληρωθεί στο 2-3. Δυσκολεύτηκε, ζορίστηκε, αλλά στο φινάλε της συνάντησης μετρά το αποτέλεσμα.

Και η Τότεναμ, με κορυφαίο τον Τζέιμς Μάντισον, επικράτησε με 2-0, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ήλεγξε τον ρυθμό και διαχειρίστηκε και πάλι, εξαιρετικά το προβάδισμά της.

Ναι, βελτιώνεται. Ναι, αποκτά αγωνιστική ταυτότητα. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Άγγελος Ποστέκογλου έχει καταφέρει να δώσει πίστη στους φίλους των Λονδρέζων, οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν επιφυλακτικοί με την άφιξή του, συνδυαστικά και με την αποχώρηση του Χάρι Κέιν, και τώρα τον στηρίζουν.

Να βάλουμε και ένα… ιδιαίτερο στατιστικό στην εξίσωση; Κάθε φορά που η Τότεναμ ξεκινά τη σεζόν με 2+ γκολ στα τρία πρώτα ματς της Premier League, καταλήγει να τερματίζει στην 4η θέση. Εντός τετράδας, στο επόμενο Champions League. Συνέβη το 2009-10, επαναλήφθηκε προ πενταετίας, τη σεζόν 2018-19 και πλέον, το ξαναέκανε. Θα «τριτώσει» άραγε το καλό;

Δημήτρης Μανάκος