Τότεναμ: Ο Ποστέκογλου την κάνει ξανά ομάδα και οι παίκτες «βγάζουν» τον καλύτερο τους εαυτό! (vid)

Η Τότεναμ άλλαξε προπονητή και άλλαξε… απόλυτα! Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου, οι οποίοι φαίνεται να εμπνέονται από τον Ελληνοαυστραλό τεχνικό και να αποδίδουν καλύτερα ορθά και... ελεύθερα.   



Τότεναμ: Ο Ποστέκογλου την κάνει ξανά ομάδα και οι παίκτες «βγάζουν» τον καλύτερο τους εαυτό! (vid)

Η φανταστική εμφάνιση απέναντι στην Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι» (2-0, 26/08), περιλάμβανε πολλά θετικά στοιχεία από την νέα Τότεναμ που φτιάχνει ο Άγγελος Ποστέκογλου. Η επίδρασή του είναι άμεση και μολονότι το κενό του Χάρι Κέιν προς το παρόν δεν έχει καλυφθεί, τα «σπιρούνια» φαίνονται να είναι περισσότερο ομάδα από το πρόσφατο παρελθόν.

Από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχουν πάρει επτά βαθμούς, έχουν νικήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και σε όλα τα παιχνίδια έχουν σκοράρει από δύο γκολ. Έτσι, το σύνολο του Ελληνοαυστραλού γίνεται μόλις το τρίτο που καταφέρνει κάτι ανάλογο, έπειτα από τις σεζόν 2009/10 και 2018/19.

Ο Τζέιμς Μάντισον είναι ο… άνθρωπος του Ποστέκογλου και κινεί όλα τα νήματα στη μεσαία γραμμή. Απέναντι στα «κεράσια», η ευστοχία του στις μεταβιβάσεις ξεπέρασε το 90%, είχε 14 μεταβιβάσεις που προώθησαν την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ πέτυχε και το πρώτο γκολ.

 

Με την ποιότητά του δεδομένη, ενδέχεται να αποδειχθούν… λίγα τα 40 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Τότεναμ για να τον αποκτήσει, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που ξεχωρίζει. Ακόμα και ποδοσφαιριστές που είχαν καιρό να εμφανιστούν στο βασικό σχήμα ή δεν απέδιδαν στα επιθυμητά επίπεδα, ξαφνικά φαίνονται τελείως διαφορετικοί.

Ο Ίβες Μπισούμα θύμισε τον… παλιό καλό εαυτό του στην Μπράιτον, όπου βρισκόταν παντού και «καθάριζε» κάθε φάση. Έχει καταγράψει 28 κερδισμένες μονομαχίες και 12 επιτυχημένα τάκλιν έως τώρα στην Premier League, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον, τη στιγμή που και ο Πάπε Μάταρ Σαρ φαίνεται… ανανεωμένος, με ένα γκολ και μία ασίστ σε τρεις αναμετρήσεις.

Ο Ποστέκογλου έχει καταφέρει να φτιάξει μία ομάδα η οποία λειτουργεί εξαιρετικά στον άξονα, είναι καλά στημένη αμυντικά, με την αγορά του Μίκι Φαν ντε Φεν να φαίνεται πολλά υποσχόμενη, ενώ συνάμα τα γκολ έρχονται και εν τη απουσία ενός πρωτοκλασάτου φορ, που θα αντικαθιστούσε τον Κέιν.

Όλα αυτά είναι δημιούργημα του Ελληνοαυστραλού προπονητή και το πρότζεκτ της Τότεναμ ίσως να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη φετινή σεζόν…

 

 

Χρήστος Σκούρας