Κι όλο πέφτει η αξία του Λουκάκου…

Νέα παραχώρηση με δανεισμό, με ποσό ακόμα μικρότερο. Ο Ρομέλου Λουκάκου εμφανίζεται πειθαρχημένος σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά οι χειρισμοί του σε ό,τι αφορά τις επιλογές που κάνει και τον αντίκτυπο αυτών, ρίχνουν τρομερά την χρηματιστηριακή του αξία…  



Κι όλο πέφτει η αξία του Λουκάκου…

Η Τσέλσι δεν τον θέλει, θεωρεί ότι δεν χωράει στα πλάνα του Ποτσετίνο και ότι θα προκαλούσε ανεπιθύμητη ανισορροπία στο ρόστερ, ενδεχομένως τα οικονομικά, αλλά και τον ρόλο που θα ζητούσε στη γραμμή κρούσης.

Ο Ρομέλου Λουκάκου το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε από την Ίντερ στην Τσέλσι γιατί αισθάνθηκε ότι είχε… μισοτελειωμένες δουλειές στο Λονδίνο. Και απέτυχε να τις τελειώσει στη νέα ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Οι «μπλε» του Λονδίνου είχαν διαθέσει 115 εκατ.ευρώ για να τον αποκτήσουν ξανά, πόνταραν πάνω του, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως έκαναν όλοι μια τρύπα στο νερό. Ο σύλλογος για τα χρήματα που έδωσε και ο παίκτης για τις ελπίδες που είχε να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο με τις καλύτερες προοπτικές.

Το καλοκαίρι του 2022 οι «νερατζούρι» τον δέχονται ξανά πίσω και πληρώνουν μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του για έναν χρόνο. Φέτος το καλοκαίρι, ο Ρομέλου Λουκάκου «φλερτάρει» με την Γιουβέντους, ανοίγει «πόλεμο» με οπαδούς και των Μιλανέζων και των «μπιανκονέρι» και κάπου εκεί… ξεπροβάλλει ο Ζοσέ Μουρίνιο για να του εκφράσει την εμπιστοσύνη του.

Η Τσέλσι κάνει deal με τους «τζιαλορόσι» και ο νέος δανεισμός του Λουκάκου ξεπερνά κατά ελάχιστα τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 115 εκ., στα 5 και … αναγκαστικά με δανεισμό, αφού ουδείς μπορεί να πάει με θάρρος και να εξαγοράσει τα δικαιώματά του. Και οι χειρισμοί του Βέλγου σε συνδυασμό με την ασυνέπεια στις καλές επιδόσεις, είναι η αιτία…

Κώστας Ζάλιαρης