Οι ψήφοι των συναδέλφων του Άκπομ για τα 29 γκολ, είναι η καλύτερη απάντηση στον Γουόρνοκ

Ο Τσούμπα Άκπομ αναδείχθηκε ο κορυφαίος της περασμένης σεζόν έπειτα από την ανάδειξή του με τις ψήφους των συναδέλφων του στην κατηγορία και όσα κατάφερε ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, παίρνοντας φέτος μεταγραφή στον Άγιαξ, είναι μια πολύ καλή απάντηση στα όσα σχολίασε ο αυστηρός, Νιλ Γουόρνοκ για την ποιότητα του ποδοσφαιριστή.  



Οι ψήφοι των συναδέλφων του Άκπομ για τα 29 γκολ, είναι η καλύτερη απάντηση στον Γουόρνοκ

Ο 27χρονος Άγγλος κατάφερε στην παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο να δει, να βιώσει και να εξελίξει όσα στοιχεία ήθελε για να καταφέρει να κάνει ένα νέο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και το πέτυχε.

Ο «δικέφαλος του βορρά» αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για τους στόχους που είχε θέσει ο Άκπομ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ το 2019 και η Μίντλεσμπρο τον κάλεσε ξανά πίσω το 2022. Αυτό ήταν.

Έφτασε να μετράει 29 τέρματα, με 4 braces (δηλαδή σκοράρισμα δυο τερμάτων σε ένα ματς), ένα χατ-τρικ και φυσικά κατέκτησε το Golden Boot της κατηγορίας, έχοντας κοστίσει μόλις 10 εκατομμύρια λίρες.

Μπορεί η «Μπόρο» να μην κατάφερε να βρεθεί στην Πρέμιερ τη φετινή σεζόν, όμως, εξασφάλισε περισσότερα χρήματα από την πώληση του Άκπομ, συγκριτικά με αυτά που είχε διαθέσει.

Φυσικά, όταν ο ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι: «Ο Κάρικ είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει βρεθεί στο δρόμο μου», ασφαλώς και όλοι αντιλαμβάνονται πόση διαφορά έκανε στην ψυχολογία του η πρόσληψη του παλαίμαχου χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βέβαια, ο Νιλ Γουόρνοκ για κάποιο λόγο ανέφερε ότι: «Είναι θαύμα πως μια ομάδα πήρε 15 εκατ.για να δώσει τον Άκπομ. Ελπίζω στον Άγιαξ να μην τον χρησιμοποιήσουν στην κορυφή γιατί τον βλέπω να επιστρέφει άμεσα στην Αγγλία».

Οι συνάδελφοι του 27χρονου επιθετικού έδειξαν ότι είχαν πολύ διαφορετική άποψη από τον θρυλικό προπονητή και αναγνώρισαν στον παίκτη την συμβολή του στην προσπάθεια που γινόταν στο Riverside για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας. Η Μίντλεσμπρο μόλις με 40 εκατ.λίρες, βρήκε 44 γκολ από τους Άκπομ, Τζάιλς, Άρτσερ και Ράμσεϊ στο πρωτάθλημα.

Η αποτυχία ανόδου με την ήττα στα ημιτελικά των playoffs από την Κόβεντρι «πόνεσε», αλλά ακόμα και αυτή η χρονιά που χαρακτηρίζεται οδυνηρή, έβγαλε στον αφρό τον νυν επιθετικό του Άγιαξ. Και τα 28 τέρματα μπορεί να είναι ένας αριθμός, αλλά το μεγαλοπρεπές βραβείο της απόλυτης αναγνώρισης συμπαικτών και αντιπάλων, είναι κάτι αρκετά πιο ουσιαστικό και λαμπερό…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης