Το Λάρισα – Αιγινιακός του 2015 αναβίωσε στο «Νησί»: Το… θαύμα της Λίνκολν και ο «ρέκορντμαν» Ενγκεσάν! (vids)

Η Λίνκολν των 6.5 εκατομμυρίων σε budget απέκλεισε ομάδα της Premier League. Η Λίνκολν των δανεικών και της League One. Η Λίνκολν του Μαρκ Κένεντι, με ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της κάποιον που πριν από οκτώ χρόνια «πλήγωνε» τον Αιγινιακό! Μόνο οι… Λαρισαίοι θα τον θυμούνται, αλλά είναι πραγματικότητα!



Το Λάρισα – Αιγινιακός του 2015 αναβίωσε στο «Νησί»: Το… θαύμα της Λίνκολν και ο «ρέκορντμαν» Ενγκεσάν! (vids)

Αν κάποιος αναρωτιέται για ποιον λόγο το Λιγκ Καπ εξακολουθεί να υφίσταται και ποιος είναι ο ρόλος του μεταξύ των αγγλικών ομάδων, ας ρωτήσει τη Λίνκολν. Την ομάδα που πριν από μερικές ώρες, «έγραψε» ιστορία στον θεσμό, αποκλείοντας τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ της Premier League. Η διαφορά τους… χαοτική και μεγαλύτερη απόδειξη από το ποιος αποτελεί την ακριβότερη προσθήκη στην ιστορία της, σαφώς και δεν υφίσταται.

Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε όλα τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων, για να συνειδητοποιήσουμε πόσο απέχουν. Η Σέφιλντ του Τζορτζ Μπάλντοκ παίζει στην Premier League, διαθέτει το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το «Μπράμαλ Λέιν» και πριν από μερικές ημέρες, δυσκόλευε τη Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της είναι ο Ράιαν Μπρούστερ από τη Λίβερπουλ, έναντι 26 εκατομμυρίων. Πρακτικά, ο νεαρός Άγγλος κόστισε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τέσσερις φορές και… κάτι, από ό,τι κοστίζει σήμερα, το συνολικό μπάτζετ της Λίνκολν.

Διότι συζητάμε για μία ομάδα της League One. Την 13η ακριβότερη αυτή τη στιγμή στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τις… μισές κινήσεις της να είναι δανεικοί και τις υπόλοιπες να προκύπτουν από ελεύθερες μεταγραφές. Χαρακτηριστική απόδειξη των δανεισμών της είναι ο γκολκίπερ, Γιένσεν, από την Μπέρνλι, που έδωσε την πρόκριση, ενώ για την πιο «φαντεζί» κίνηση στην ιστορία της, δαπανήθηκαν 375.000!

Ποιος είναι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής; Ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό, με τους… Λαρισαίους πιθανώς να τον θυμούνται. Ονομάζεται Ντάνι Ενγκεσάν και είχε περάσει από τη χώρα μας και τον «κάμπο», πριν από οκτώ χρόνια. Κατέγραψε 10 εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΛ, ένα γκολ και μία ασίστ και αποχώρησε σε μία μεταγραφική περίοδο.

Απέναντι σε ποιον είχε σκοράρει; Στον Αιγινιακό, σε ένα ματς για την κανονική διάρκεια της Football League, έχοντας περάσει σε εκείνη την αναμέτρηση, στις 2 Μαρτίου, ως αλλαγή στο 55ο λεπτό.

 

Ο Ενγκεσάν λοιπόν αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λίνκολν, τη σεζόν 2006-07, από τη Ρέιντζερς. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σπουδαία είναι η πρόκριση για το σύνολο του Μαρκ Κένεντι. Και πολύ δε περισσότερο, για ποιον λόγο πρέπει να εξακολουθήσει να υφίσταται το Λιγκ Καπ!

Δημήτρης Μανάκος