Ο Νούνιες προσφέρει μία… άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Σίτι!

Ο Ματέους Νούνιες έγινε επίσημα "πολίτης" και από τα χαρακτηριστικά του καταλαβαίνει κανείς αμέσως το πώς δύναται να ανεβάσει επίπεδο την… ήδη τέλεια ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.  



Ο Νούνιες προσφέρει μία… άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Σίτι!

Το καλοκαιρινό rebuild της Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε μετά και την απόκτηση του Ματέους Νούνιες. Οι «πολίτες» είχαν πλάνο και αγόρασαν στοχευμένα, ώστε να αντικαταστήσουν κάθε κενό που δημιουργήθηκε στην ομάδα.

Στην θέση του Ιλκάι Γκιντογκάν μπορεί να θεωρηθεί πως ήρθε ο Ματέο Κόβασιτς, αφού διαθέτουν αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά, και η μεταγραφή του Πορτογάλου μέσου από την Γουλβς, προσδίδει μία διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» που μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ, ώστε να προσφέρει τις απαραίτητες ανάσες στον Ρόδρι, αλλά και πιο μπροστά στο γήπεδο. Τα αμυντικά του νούμερα είναι αρκετά υψηλά και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί αναδεικνύουν το πόσο καλά «διαβάζει» το ματς, ένα προσόν ανεκτίμητο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Από τις ημέρες του στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Νούνιες ξεχώριζε για τις ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια. Ήταν οριακά… αδύνατο να του αποσπάσεις την κατοχή και είχε τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες εκεί (81) την σεζόν 2021/22.

Αυτές οι επιδόσεις συνεχίστηκαν και στην Premier League, με τον ίδιο να καταγράφει 1.3 ανά ματς, όσες και ο… Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ την ίδια στιγμή, ο «γνωστός» ντριμπλαδόρος και συμπαίκτης του στη Γουλβς, Ανταμά Τραορέ, είχε 1.4 ανά παιχνίδι!

Κανένας κεντρικός μέσος της Σίτι δεν είχε ανάλογα νούμερα και ο Πορτογάλος έρχεται στους «πολίτες» για να προσφέρει πολλές λύσεις στον Πεπ Γκουαρδιόλα και να τους μετατρέψει ακόμη πιο «τρομακτικούς» για να τους αντιμετωπίσεις…

 

 

Χρήστος Σκούρας