Αν ένα παιδί μετράει τ' άστρα και ονειρεύεται γκολ, ο 16χρονος Ριγκ ζει την αρχή ενός παραμυθιού... (vids)

Όταν γεννήθηκε, η Ριάνα έβγαζε τότε το δημοφιλές “Umbrella” που αναρριχήθηκε στην κορυφή των Charts στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νιώσατε μεγάλοι; Ο 16χρονος Κρις Ριγκ έγινε talk of the town στο Σάντερλαντ, αφού σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των “μαυρόγατων” γράφοντας ιστορία στην ομάδα του, αλλά και στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ!  



Αν ένα παιδί μετράει τ' άστρα και ονειρεύεται γκολ, ο 16χρονος Ριγκ ζει την αρχή ενός παραμυθιού... (vids)

Γεννημένος τον Ιούνιο του 2007. Σε ηλικία 16 ετών και 76 ημερών, με όση ωριμότητα μπορεί να έχει ένα παιδί της ηλικίας του και φυσικά όση ανωριμότητα επιτρέπεται σε αυτή την ηλικιακή φάση, ο Κρις Ριγκ έζησε κάτι που παιδιά όπως εκείνος, πετυχαίνουν πρώτα σε γηπεδάκια με φίλους και μιμούνται όσους βλέπουν στα γήπεδα.

Ο πιτσιρικάς έγινε ο νεαρότερος ever σκόρερ της Σάντερλαντ σε επίπεδο πρωταθλήματος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 επί της Σαουθάμπτον, με τον 17χρονο, Τζιούισον Μπένετ να του έχει κάνει την ασίστ!

Σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, άφησε στην κορυφή των νεαρότερων σκόρερ τον Τζουντ Μπέλιγχαμ που πλέον κάνει πράγματα και θαύματα στη Μαδρίτη. Ο νυν χαφ της “βασίλισσας” είχε σκοράρει με την Μπέρμιγχαμ σε ηλικία 16 ετών και 63 ημερών τον Αύγουστο του 2019 και το ρεκόρ του ακόμα διατηρείται.

 

 

 

Ο νεαρός πρωταγωνιστής της Σάντερλαντ, είδε το πρώτο φως μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPhone! Τα χρόνια περνούν, οι γενιές αλλάζουν, οι νεαροι καταφέρνουν σε αυτό τον αιώνα να εκμεταλλεύονται ό,τι πιο δυνατό και σύγχρονο τους προσφέρεται.

Βέβαια, έχουν ν' αντιμετωπίσουν την απίστευτα άμεση ενημέρωση για τα κατορθώματά τους σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω των social media, αλλά είναι ευλογημένοι. Κάθε φορά, κάποιος τέτοιος πιτσιρικάς θα κάνει την εμφάνισή του, είτε θα έχει διάρκεια είτε όχι, όμως, το αγγλικό ποδόσφαιρο το 'χει στη μοίρα του να παρουσιάζει τέτοιες τρομερές ιστορίες, όπως του Κρις Ριγκ που έχει αγωνιστεί σε 98' για φέτος στην Σάντερλαντ.

 

 

Και μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στο EFL Cup, όπου έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του θεσμού σε ηλικία 16 ετών και 51 ημερών!

Ας μην αρχίσουμε τα “εσείς τί κάνατε στα 16 σας;”. Θα νιώσουμε όλοι άβολα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης