Καλός ο Ράις και ο Ζεσούς, αλλά η Άρσεναλ έχει και μια αδυναμία που την αναγκάζει να ψάχνει... ήρωες

Η ευτυχία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στους οπαδούς και το εσωτερικό της Άρσεναλ το πρωί της Δευτέρας μετά το τρομερό 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, γι' ακόμα ένα παιχνίδι μέσα στο 2023, οι “κανονιέρηδες” έψαξαν για μια ηρωική ανατροπή. Και επειδή δεν μπορεί κάθε φορά να πετυχαίνει το εγχείρημα, ο Αρτέτα θα πρέπει να φροντίσει την αδυναμία της ομάδας του...  



Καλός ο Ράις και ο Ζεσούς, αλλά η Άρσεναλ έχει και μια αδυναμία που την αναγκάζει να ψάχνει... ήρωες

Οι Λονδρέζοι αυτή τη φορά είχαν την τεράστια τύχη και ικανότητα ν' απαντήσουν άμεσα στο γκολ που είχαν δεχθεί από τον Μάρκους Ράσφορντ, να ισοφαρίσουν μέσα σε 36'' και να πάρουν τελικά τη νίκη στις καθυστερήσεις, έχοντας προηγουμένως δει και το γκολ του Γκαρνάτσο να μην ισχύει, λόγω οφσάιντ.

Για 7η φορά μέσα στο 2023 η Άρσεναλ βρίσκεται πίσω στο σκορ και καλείται να παραμείνει ψύχραιμη, να μην πανικοβληθεί, να μην κοιτάζει το ρολόι και τον χρόνο που κυλάει αντίστροφα, αλλά και να ευελπιστεί πως η τύχη θα την χαϊδέψει για να πετύχει τον στόχο της.

Άλλες φορές η τεράστια ανατροπή έρχεται, άλλες όχι. Αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα ήταν θετικό με το 3-1 επί των “κόκκινων διαβόλων”, αλλά κάποια άλλη στιγμή δεν θα είναι. Κι αν πράγματι ο Αρτέτα θέλει να δει την Άρσεναλ πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 2004, θα πρέπει να τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ότι κάτι συμβαίνει λάθος αμυντικά.

Οι 7 φορές που η ομάδα έχει βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ στο πρωτάθλημα μέσα στο 2023, είναι οι περισσότερες από κάθε άλλο κλαμπ της Λίγκας και αυτό από μόνο του μπορεί ν' αποτελέσει μια μεγάλη τρικλοποδιά στην προσπάθεια για την κορυφή...

Κώστας Ζάλιαρης