Ο Σόμποσλαϊ άξιζε αυτό το γκολ για το τρομερό ξεκίνημά του στην Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Η Λίβερπουλ δικαιώνεται σε κάθε ξεχωριστό παιχνίδι για την επιλογή της κι ας είναι ακόμα αρχές Σεπτέμβρη. Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ φανερώνει πως αξίζει μέχρι και την τελευταία λίρα που διατέθηκε για την απόκτησή του και το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άστον Βίλα είναι ό,τι άξιζε ως ένα μικρό επιστέγματα του εξαιρετικού πρώτου διαστήματος στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Ο Σόμποσλαϊ άξιζε αυτό το γκολ για το τρομερό ξεκίνημά του στην Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Ο Ούγγρος χαφ μπορεί να έχει επιθετικές ορμές που μερικές φορές κάνουν τον Κλοπ να φωνάζει από τον πάγκο, αλλά είναι και pressing-freak, μη αφήνοντας τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα.

Ο “Σόμπο” σκόραρε με υπέροχο αριστερό σουτ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Βίλα στο “Άνφιλντ”, πανηγύρισε θυμίζοντας... Τζέραρντ με το γλίστρημα στα γόνατα και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις ήδη θετικότατες επιδόσεις του με την κόκκινη φανέλα.

Μέχρι στιγμής, πέρα από το γκολ που έχει πετύχει, έχει κι ένα κερδισμένο πέναλτι, παραλαμβάνοντας το βραβείο του Man of the Match στις 2 από τις 4 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή που τα πρωταθλήματα πλέον κάνουν την πρώτη τους παύση για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Euro 2024, ο Σόμποσλαϊ έχει τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες στους “κόκκινους” (7), τις περισσότερες στιγμές που δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για τελική (18). 

Έχει κάνει τα περισσότερα κουβαλήματα της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή (6) και τις περισσότερες ανακτήσεις της κατοχής στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου (26), ώστε να μην εκφράσει επίθεση ο αντίπαλος!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης