Η Λίβερπουλ... ευχαριστεί την Μπρέντφορντ και έχει το μεγαλύτερο αήττητο ενεργό σερί!

Το 3-0 επί της Άστον Βίλα ήρθε πολύ πιο εύκολα απ' όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί με δεδομένη την ποιότητα της ομάδας του Έμερι. Οι “κόκκινοι” με αυτή τη νίκη επέκτειναν το μεγαλύτερο αήττητο ενεργό σερί οποιασδήποτε ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Για να συμβεί αυτό, το κλαμπ του λιμανιού... ευγνωμονεί την Μπρέντφορντ, που είχε επιβληθεί της αδιάφορης Σίτι.  



Η Λίβερπουλ... ευχαριστεί την Μπρέντφορντ και έχει το μεγαλύτερο αήττητο ενεργό σερί!

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ εξασφάλισαν ακόμα ένα “τρίποντο” στην 4η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος χάρη στα τέρματα των Σαλάχ, Σόμποσλαϊ και το αυτογκόλ του Μάτι Κας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι “χωριάτες”, ίσως κουρασμένοι, ίσως επηρεασμένοι από τα πρώτα τους ευρωπαϊκά ματς στα προκριματικά του Europa Conference League, όπου θα βρεθούν πλέον και στους ομίλους, δεν εμφανίστηκαν στο “Άνφιλντ” έτσι όπως είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η άνετη επικράτηση των “κόκκινων” που έφτασαν στα 15 διαδοχικά ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος δίχως ήττα!

Μάλιστα, σε αυτό το σερί καταγράφονται 10 νίκες και 5 ισοπαλίες, με καμία άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ να μην έχει τέτοια επίδοση αυτή τη στιγμή! Κι όμως, παρά το γεγονός πως η Λίβερπουλ και στα 10 τελευταία ματς της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς δεν είχε ηττηθεί, έμεινε και εκτός 4άδας στο φινάλε!

Η Πρωταθλήτρια, Σίτι, ηττήθηκε 1-0 από την Μπρέντφορντ στην τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, αλλιώς θα μετρούσε σερί 21 αγώνων δίχως αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ, η Άρσεναλ είχε τις τρεις ήττες σε πέντε παιχνίδια από τα τέλη του Απρίλη μέχρι τα τέλη του Μάη, στις αναμετρήσεις με Σίτι, Μπράιτον και Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν πλέον οι “κανονιέρηδες” δεν είχαν άλλα κουράγια να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό.

Κώστας Ζάλιαρης