Ο «τέλειος» Σομποσλάι, ο υγιής Γκόμες και μια Λίβερπουλ απ’ τα… παλιά (vid)

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την Λίβερπουλ του να επεκτείνει το αήττητο σερί της στα 15 παιχνίδια στην Premier League και έχει… πολλούς λόγους για να χαμογελάει εν όψει της φετινής σεζόν μετά και το 3-0 επί της Άστον Βίλα.   



Ο «τέλειος» Σομποσλάι, ο υγιής Γκόμες και μια Λίβερπουλ απ’ τα… παλιά (vid)

Όλα εξελίχθηκαν ιδανικά την περασμένη Κυριακή απέναντι στους "χωριάτες". Ή… σχεδόν ιδανικά, εν αναμονή και της εξέτασης του Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον τραυματισμό που υπέστη. 

Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, είχαμε πάρει ένα δείγμα των όσων θα μπορούσαμε δυνητικά να δούμε από μία… ανανεωμένη Λίβερπουλ. Οι μεταγραφές έγιναν, το κέντρο άλλαξε ριζικά και οι «κόκκινοι» φαίνεται πως το έπιασαν από εκεί που το άφησαν.

Πειστική εμφάνιση απ’ τα… παλιά απέναντι στην Άστον Βίλα, που έδωσε πολλούς λόγους στον Κλοπ και τους οπαδούς της ομάδας για να χαμογελάσουν. Οι παίκτες εφάρμοσαν το πλάνο του Γερμανού στην εντέλεια και το πρέσινγκ ψηλά ήταν τόσο επιτυχημένο όσο και στα πρώτα του χρόνια εκεί.

Ο Ντόμινικ Σομποσλάι «ξεχειλίζει» από ποιότητα και οι επαφές του με την μπάλα, όπως και το γκολ που πέτυχε, αναδεικνύουν χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή που για χρόνι έλειπε από την Λίβερπουλ. Έκανε μόλις τέσσερις λανθασμένες μεταβιβάσεις (49/53) και η βεβαιότητα που πρόσφερε όταν την είχε στην κατοχή του, είναι κάτι που της έλειψε πολύ πέρυσι.

 

 

Εξαιρετικός αμυντικά ο Αλέξις ΜακΆλιστερ (τρία επιτυχημένα τάκλιν), ο οποίος χρειάστηκε να προσαρμοστεί σε αυτόν τον ρόλο στο «6», ώστε να «χωρέσει» και ο Κέρτις Τζόουνς στην ενδεκάδα. Και επιπλέον, ένας υγιής Τζο Γκόμες προσδίδει ασφάλεια στην άμυνα των «ρεντς».

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ παραμένει στον ρόλο του εσωτερικού μέσου, όταν έχει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια και από εκείνο το σημείο είναι πολύ «επικίνδυνος» για κάθε αντίπαλο, όπως αποδείχθηκε και στη φάση του δεύτερου γκολ.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για την θέληση του Μοχάμεντ Σαλάχ να παραμείνει στο «Άνφιλντ» εξαλείφθηκαν. Και την ίδια στιγμή, ο «μαχητικός» Άντι Ρόμπερτσον… δεν έχασε μονομαχία στο γήπεδο.

Με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ έφτασε τα 15 διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα και ο Κλοπ έχει ήδη αρχίζει να «χτίζει» την ομάδα του… αύριο. Εξυπακούεται πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για τη φετινή σεζόν, ώστε να αποφευχθούν οι περσινοί… μπελάδες.

 

 

Χρήστος Σκούρας