«Διαζύγιο» με Μπενίτεθ

Μετά από 6 χρόνια παραμονής στο «τιμόνι» του συλλόγου, ο Ράφα Μπενίτεθ έλυσε χτες (3/4) κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ.



«Διαζύγιο» με Μπενίτεθ
Η εξέλιξη αυτή ήταν η κατάληξη μίας πολύ κακής σεζόν, το τέλος της οποίας βρήκε τους «reds» στην 7η θέση της Πρέμιερσιπ και χωρίς να έχει κατακτήσει οποιονδήποτε από τους τίτλους που διεκδικούσε στην αρχή της χρονιάς.

«Είναι πολύ λυπηρό για μένα να ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι πλέον προπονητής της Λίβερπουλ», αναφέρει ο Ισπανός τεχνικός σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους παίκτες για τις προσπάθειές τους. Θα κρατάω πάντα μέσα στην καρδιά μου τις καλές στιγμές που είχα εδώ, τη δυνατή και πιστή στήριξη των οπαδών στις δύσκολες στιγμές και την αγάπη που πήρα από τη Λίβερπουλ. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος να λέω ήμουν προπονητής σας. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για άλλη μια φορά και να θυμάστε πάντα: ”You ‘ll never walk alone”».

Ο Μπενίτεθ διαδέχτηκε τον Ζεράρ Ουγιέ το 2004 οδηγώντας την ομάδα του «Ανφιλντ» στην κατάκτηση του Τσάμπιονς ΛΙγκ στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο. Έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 2006 και ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να το κατακτήσει αυτή τη φορά, ένα χρόνο αργότερα. Παρόλα αυτή δεν πέτυχε να ξαναστ’εψει τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Αγγλίας και στην τελευταία του σεζόν δεν κατάφερε να πετύχει ούτε τον ελάχιστο στόχο της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση προκειμένου να τερματίσουν τη συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας που έχει υπογράψει ο πρώην τεχνικός της Βαλένθια τον Μάρτιο του 2009, η μονομερής λύση του οποίου θα κόστιζε στους «κόκκινους» 16 εκατ. λίρες.

Τώρα ο Μπενίτεθ είναι σε θέση να αναζητήσει άμεσα νέα προπονητική στέγη, με την Ίντερ να φαίνεται ο πιθανότερος προορισμός, τη στιγμή που η πρώην ομάδα του ξεκινά τη διαδικασία ανεύρεσης του αντικαταστάτη του.

Ακούγονται τα ονόματα των Ρόι Χόντγκσον, Μάρτιν Ο’ Νιλ και Γκους Χίντινκ. Στην επιλογή του διαδόχου θα συνδράμει και ο άλλοτε προπονητής των «reds», Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος δεν αποκλέιεται να αποτελέσει ο ίδιος προσωρινή, φτηνή λύση για τον πάγκο της ομάδας.