Πεπ και Τσάβι κάτι έκαναν πολύ καλά και η διαδρομή δικαιώνει τον μόχθο τους

H ανακοίνωση των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή από την FIFA, είχε τα ονόματα των Γκουαρδιόλα και Τσάβι. Μόνο που η μεταξύ τους κόντρα θα είναι η πιο φιλική και γεμάτη σεβασμό. Από εκεί που πανηγύριζαν μαζί ως παίκτες της Μπαρτσελόνα, τώρα πλέον καταφέρνουν να βρίσκονται στον «αφρό» της προπονητικής.  



Πεπ και Τσάβι κάτι έκαναν πολύ καλά και η διαδρομή δικαιώνει τον μόχθο τους

Βρέθηκαν παρέα στους «μπλαουγκράνα», γαλουχήθηκαν με τις αξίες της Μπαρτσελόνα, έμαθαν να τιμούν τις αρχές του συλλόγου και να λατρεύουν την Καταλονία.

Έπειτα, η σχέση τους μετατράπηκε σε τέτοια παίκτη – προπονητή, αφού, ο Πεπ έγινε ο κόουτς των Καταλανών και ο Τσάβι ήταν από τις πιο θρυλικές μονάδες που ο Γκουαρδιόλα είχε στο ρόστερ του. Του εμπιστεύθηκε την καθοδήγηση των υπολοίπων κι εκείνος με τον Ινιέστα, τον Μέσι και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε κάθε τίτλο!

Οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, ο καθένας ακολούθησε τη δική του διαδρομή, προσπάθησαν για το καλύτερο, ο Τσάβι επέστρεψε στο «Καμπ Νόου» ως προπονητής και ο Πεπ κυριαρχεί στην Αγγλία ως κόουτς της Σίτι.

Τώρα, παρέα, διεκδικούν το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς από την FIFA. Και είναι κάτι ιδιαίτερο και για τους δύο που συνυπάρχουν σε αυτή τη λίστα. Γιατί ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής το έκαναν μαζί, έμαθαν πράγματα μαζί, στήριξαν ο ένας τον άλλον και παρά το γεγονός πως πλέον εξυπηρετούν τους σκοπούς δυο διαφορετικών κλαμπ, κολοσσών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνονται πως μάλλον… κάτι πολύ καλό έχουν κάνει.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης