Κλοπ: «Δεν μπορούσα να πω στον Χέντερσον ότι θα ήταν βασικός…»

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει την πικρία που εξέφρασε ο Χέντερσον για το γεγονός πως ουδείς του έδειξε ότι ήθελε να παραμείνει στην Λίβερπουλ, με τον Γερμανό κόουτς να σχολιάζει πως αυτό ήταν αληθές από τη στιγμή που δεν μπορούσε να του εγγυηθεί βασικό ρόλο στα πλάνα του…  



Κλοπ: «Δεν μπορούσα να πω στον Χέντερσον ότι θα ήταν βασικός…»

Πριν από λίγο καιρό, ο πρώην αρχηγός των «κόκκινων» μίλησε για πρώτη φορά για την απόφασή του να φύγει από την Λίβερπουλ και ν’ αποδεχθεί την πρόταση του Στίβεν Τζέραρντ στην Αλ – Ετιφάκ.

«Έστω κι ένας να μου έλεγε να παραμείνω, θα το έκανα» ήταν το κύριο μήνυμά του, με τον Γιούργκεν Κλοπ να καλείται ν’ απαντήσει σε αυτό με την αφορμή της επαναφοράς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

«Είπε αλήθεια. Άκουσα και διάβασα όλη τη συνέντευξη. Ήθελα να μείνει μαζί μας, του το είπα, αλλά του ξεκαθάρισα ότι δεν θα είχε βασικό ρόλο. Αν του έλεγα “ναι θα είσαι ο βασικός μας χαφ”, τότε θα παρέμενε μαζί μας.

Δεν ήθελα να ξυπνήσω ένα πρωί και να φτάναμε να κοντραριστούμε γιατί δεν θα τον συμπεριελάμβανα στα βασικά μου πλάνα. Αυτό θα σκέφτηκε ο Χέντο όταν είπε πως αισθάνθηκε ότι δεν τον θέλαμε. Δεν μπορούσα να του εγγυηθώ βασικό ρόλο και αποχώρησε γιατί θέλει να παίζει. Ήταν η καλύτερη λύση για εκείνον» ήταν τα λόγια του προπονητή.