Η Λίβερπουλ θέλει… τρίποντο με τον Γκόμεζ δεξί μπακ, 16 μήνες μετά!

Την προηγούμενη εβδομάδα στόπερ, τώρα δεξιός μπακ. Ο Τζο Γκόμες «επιστρατεύεται» σε άλλη θέση αυτή την φορά για τη Λίβερπουλ, εν απουσία του Αλεξάντερ Άρνολντ και μένει να δούμε αν η αρνητική παράδοση των «κόκκινων» πάψει να υφίσταται μετά από 16 μήνες!



Η Λίβερπουλ θέλει… τρίποντο με τον Γκόμεζ δεξί μπακ, 16 μήνες μετά!

Στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ επιστρέφει κατά συνθήκη ο Τζο Γκόμεζ, ο οποίος αναλαμβάνει να καλύψει την θέση του δεξιού μπακ, από τη στιγμή που απουσιάζει ο Αλεξάντερ Άρνολντ, για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο Άγγλος στόπερ «βαφτίζεται» δεξί μπακ σε επίπεδο Premier League; Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι» δεν έχουν και τις πιο ευχάριστες, πρόσφατες αναμνήσεις, με τον Γκόμεζ πέρυσι να παίζει δύο φορές στη σεζόν στην εν λόγω θέση.

Στην ήττα από την Άρσεναλ με 3-2 στο «Έμιρεϊτς», όπου δεν κατάφερε να περιορίσει τον Γκάμπριελ Μαρτίνελι και στη «λευκή» ισοπαλία με την Τσέλσι, τον Απρίλιο, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Φτάσαμε λοιπόν στην τρίτη περίπτωση που ο Γκόμεζ θα κληθεί να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας της Λίβερπουλ, από πέρυσι, τέτοια εποχή, μέχρι και σήμερα, στην Premier League.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ κέρδισε, με αυτή την προϋπόθεση; Πριν από 16 μήνες, στην εκτός έδρας συνάντηση με τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις», με 2-1. Ο Μάτιπ είχε ολοκληρώσει εκείνη την ανατροπή, ο Γκόμες έπαιξε μόλις 45 λεπτά λόγω τραυματισμού και η ομάδα του πανηγύρισε το τρίποντο!

Θα επαναληφθεί η ιστορία για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, στην 58η φορά που ο Γκόμες θα παίξει ως δεξί μπακ με την ομάδα του; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος