Βενγκέρ: «Με Ρούνεϊ το Euro»

Σε αντίθεση με όσα φέρεται να σκέφτεται ο Φάμπιο Καπέλο αναφορικά με την περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ και την αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2012, ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε ότι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας.



Βενγκέρ: «Με Ρούνεϊ το Euro»

3Ο Γουέιν Ρούνεϊ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από ολόκληρη τη φάση των ομίλων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Καπέλο σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει τον έμπειρο φορ στην Αγγλία, ενώ έχει ήδη αποφασίσει πως δεν θα είναι τόσο εύκολη η επιστροφή του στο αρχικό σχήμα των «λιονταριών».

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ερωτηθείς για το θέμα, τάχθηκε υπέρ της συμπερίληψης του Ρούνεϊ στην αγγλική αποστολή για το Euro 2012: «Δεν είμαι σε θέση να πω εγώ στον Καπέλο τι να κάνει. Αφού με ρωτάτε, εγώ απλά θα καταθέσω την δική μου ταπεινή άποψη. Πιστεύω ότι ο Ρούνεϊ πρέπει να πάει στο Euro. Δεν μπορείς να σχεδιάζεις τα πλάνα σου και να αποσκοπείς στην κατάκτηση του τίτλου και την ίδια ώρα να αφήνεις εκτός αποστολής έναν τόσο πολύτιμο ποδοσφαιριστή, πολύ απλά επειδή θα απουσιάσει από τη φάση των ομίλων. Δεν πάει έτσι. Αν θέλεις να πανηγυρίσεις την επιτυχία, θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλα σου τα όπλα».