Ένας προπονητής που δεν είναι σαν τους άλλους: Ο Κλοπ είναι … πατέρας (vid)

Το στιγμιότυπο με τον Ιμπραΐμα Κονατέ είναι απλά ένα από τα πολλά που έχει προσφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ στην πάροδο των ετών, στην παρουσία του στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ναι μεν θα βάλει τις φωνές, ναι μεν θ’ αγριέψει όταν πρέπει, αλλά η πατρική συμπεριφορά και η αγκαλιά, είναι τα στοιχεία που συνήθως κάνουν την διαφορά.  



Ένας προπονητής που δεν είναι σαν τους άλλους: Ο Κλοπ είναι … πατέρας (vid)

Φάνηκε και στο «Μολινό» τη στιγμή που θα περνούσε ο Κονατέ στον αγωνιστικό χώρο, σε μια από τις δύσκολες εξορμήσεις των «κόκκινων», παρά το γεγονός πως τελικά η επικράτηση ήρθε με το τελικό 3-1.

O Kloppo είναι ο άνθρωπος που είτε προετοιμάζοντας μια αλλαγή, είτε υποδεχόμενος τον παίκτη που αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, είτε στο φινάλε των αναμετρήσεων, θα έχει μια αγκαλιά για όλους. Τόσο για τους δικούς του ποδοσφαιριστές, όσο και για τους αντιπάλους.

Δεν θα κάνει διαχωρισμό, θα συζητήσει με τους «απέναντι», θα κάνει πλάκα, θα δείξει πολύ πιο ανθρώπινο πρόσωπο συγκριτικά με το απόλυτα επαγγελματικό των 90’+ της εκάστοτε επίσημης αναμέτρησης.

Η αγκαλιά και ο τρόπος που είπε τα τελευταία ενθαρρυντικά λόγια μαζί με τις οδηγίες, προς τον Ιμπραΐμα Κονατέ στην έδρα της Γουλβς, είναι η περίτρανη απόδειξη της συμπεριφοράς που εφαρμόζει, όχι γιατί είναι μέθοδος, αλλά γιατί… έτσι είναι εκείνος ως άνθρωπος. Και όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, είναι υπέροχος για παρέα, τόσο για διασκέδαση, όσο και για τις πιο βαθιές συζητήσεις γύρω από την ζωή.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης