Ο Ανρί «ξεγύμνωσε» το μεγάλο πρόβλημα: «Δεν ήξερα τους δαίμονές μου…»

Η συχνότητα των αγώνων, η νοοτροπία που απαιτεί απόλυτη αφοσίωση για το κάθε διαφορετικό παιχνίδι που έρχεται κάθε τρεις μέρες, το κυνήγι διακρίσεων και τίτλων, αφήνουν πίσω τον άνθρωπο. Και αυτό τόνισε ο Τιερί Ανρί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου και των επαγγελματιών του ανώτερου επιπέδου…  



Ο Ανρί «ξεγύμνωσε» το μεγάλο πρόβλημα: «Δεν ήξερα τους δαίμονές μου…»

Έχοντας πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση και επιλέγοντας ν’ ασχοληθεί με την προπονητική, αλλά και με τον τηλεσχολιασμό, ο Τιερί Ανρί βλέπει πολύ διαφορετικά, πολλά πράγματα που αφορούν την ζωή και όχι το ποδόσφαιρο.

Μιλώντας με την Κέιτ Άμπντο και αποκαλύπτοντας πράγματα για την ζωή του και τις σκέψεις του, ο Τιερί Ανρί παραδέχθηκε ότι:

«Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τίποτα, παίζουμε σε μεγάλα κλαμπ, σε εθνικές ομάδες, δεν υπάρχει χρόνος. Δεν είχα πρόβλημα όταν αποσύρθηκα, αλλά είχα πρόβλημα όταν έπρεπε ν’ αντιμετωπίσω τους δαίμονές μου. Δεν ήξερα τι εκπαίδευση είχα, τι άνθρωπος ήμουν, πόσο συναισθηματικός ήμουν, πόσο ευάλωτος μπορούσα να γίνω… Μεγάλωσα για να νικάω, όχι για κάνω… babysitting».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης