Μπορεί ο τίτλος να χαθεί για τη Σίτι με 6x6 στο ξεκίνημα; Η Τσέλσι χαμογελά, γιατί η Τσέλσι… ξέρει!

Γίνεται με 18 βαθμούς σε έξι ματς, να χαθεί ο τίτλος για τη Σίτι; Ο Πεπ ξέρει πως «ναι»! Πως μπορεί να συμβεί. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι η μοναδική ομάδα που έχει βιώσει κάτι τέτοιο στην εποχή της Premier League, στον 21ο αιώνα.



Μπορεί ο τίτλος να χαθεί για τη Σίτι με 6x6 στο ξεκίνημα; Η Τσέλσι χαμογελά, γιατί η Τσέλσι… ξέρει!

Την βλέπεις και αναρωτιέσαι αν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όταν η ίδια δεν χάνει βαθμούς. Όταν κερδίζει τόσο εύκολα, όταν διαχειρίζεται τόσο πειστικά αναμετρήσεις που θέλει να μην καταναλώσει πολλή ενέργεια και όταν παίρνει το πολυπόθητο αποτέλεσμα σε ματς που δεν είναι καλύτερη του αντιπάλου της.

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλύτερη από τη Νιούκαστλ πριν από μερικές εβδομάδες. Την κέρδισε. Το ίδιο συνέβη με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μπράμαλ Λέιν». Βρήκε γκολ με τον Ρόδρι στο φινάλε. Κάτι ανάλογο είδαμε και κόντρα στη Γουέστ Χαμ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Έχει τον… τρόπο της η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο… σημερινό έξι στα έξι, με τους «πολίτες» να έχουν συγκεντρώσει 18 βαθμούς, μετά από έξι αναμετρήσεις, μετρώντας 16 γκολ υπέρ τους και μόλις τρία σε βάρος τους.

Αυτομάτως, δημιουργείται η αίσθηση πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να της πάρει τον τίτλο. Οι «πολίτες» είναι η τέταρτη διαφορετική ομάδα που ξεκινά με το απόλυτο, μετά από έξι αναμετρήσεις, και η δεύτερη διαφορετική που το πράττει δύο φορές, μετά την Τσέλσι το 2005-06 και το 2009-10.

Παράλληλα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της Premier League που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Αλλά για να πούμε και την αλήθεια, είναι και ο μόνος στον 21ο αιώνα, που έχει χάσει το πρωτάθλημα, ενώ έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μετά από έξι ενενηντάλεπτα.

Πότε συνέβη αυτό; Τη σεζόν 2016-17, όταν οι «πολίτες» έχασαν τον τίτλο από την εξαιρετική Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε.

Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι δις και η Λίβερπουλ, έκαναν το… χρέος τους, όταν βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Όσον αφορά την… πρώτη που έχασε τον τίτλο υπό αυτή τη συνθήκη, αυτή είναι η Νιούκαστλ το 1994-95. Η Μπλάκμπερν κατέκτησε το πρωτάθλημα, οι «καρακάξες» τερμάτισαν στην 6η θέση και ο Κένι Νταλγκλίς ήταν… αδιαμφισβήτητα, ο κορυφαίος προπονητής εκείνης της σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος