Ντέρμπι Βορείου Λονδίνου χωρίς Κέιν; Η Τότεναμ του 2014, ο Αντεμπαγιόρ και η ενδεκάδα του Ποστέκογλου!

Πέρασαν εννέα χρόνια από την τελευταία φορά που η Τότεναμ παρατασσόταν σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, δίχως τον Χάρι Κέιν στην ενδεκάδα της. Και εν έτει 2023, επιστρέψαμε στον Σεπτέμβριο του 2014. Σε εκείνο το 1-1 στο «Έμιρεϊτς», με τον… Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στη σύνθεσή της!



Ντέρμπι Βορείου Λονδίνου χωρίς Κέιν; Η Τότεναμ του 2014, ο Αντεμπαγιόρ και η ενδεκάδα του Ποστέκογλου!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Μια ώρα απομένει για την έναρξη της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Τότεναμ, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, δίχως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Premier League, στις εν λόγω αναμετρήσεις.

Ο λόγος φυσικά για τον Χάρι Κέιν των 14ων γκολ, ο οποίος αποχώρησε από την Τότεναμ και πριν από μερικές ώρες, «έγραφε» ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, όντας ο μόνος στην ιστορία της, που έχει σκοράρει 6+ φορές, στα πρώτα πέντε του ματς σε επίπεδο Bundesliga.

Από εκεί και πέρα, συζητάμε μόλις για την πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014, που η φιλοξενούμενη δεν θα έχει καν στην διαθεσιμότητά της τον πρώτο σκόρερ της εθνικής Αγγλίας. Τότε, αγωνιζόταν και πάλι στο «Έμιρεϊτς» και μάλιστα είχε καταφέρει να μην ηττηθεί, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης, ο Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, ο Κρίστιαν Έρικσεν «δέσποζε» στη μεσαία γραμμή και ο Ερίκ Λαμέλα βρισκόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Σήμερα φυσικά, ολόκληρη η Τότεναμ είναι διαφοροποιημένη, με τον Άγγελο Ποστέκογλου να μην προβαίνει σε ιδιαίτερες εκπλήξεις, στην πρώτη του απόπειρα να πάρει αποτέλεσμα σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Βασικός ο Μπρέναν Τζόνσον, κανονικά στο αρχικό σχήμα ο Χέουνγκ Μιν Σον, όντας και ο αρχηγός της ομάδας του, δεν ξεκινά ο Ριτσάρλισον στην κορυφή της επίθεσης!

Δημήτρης Μανάκος