Πρώτος στην μπάλα, stop στις φάσεις: Ο 20χρονος Κουάνσα είναι ήδη ένα ολοκληρωμένο στόπερ (vid)

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύεται και δικαίως το κάνει. Ο Κουάνσα του έχει αποδείξει γιατί μπορεί να τον υπολογίζει και ανάμεσα στους βασικούς για την άμυνα της Λίβερπουλ. Ο 20χρονος στόπερ εμφανίστηκε και απέναντι στην Λέστερ στο Λιγκ Καπ «φωνάζοντας» πως είναι πανέτοιμος για το ανώτατο επίπεδο.  



Πρώτος στην μπάλα, stop στις φάσεις: Ο 20χρονος Κουάνσα είναι ήδη ένα ολοκληρωμένο στόπερ (vid)

Ο νεαρός αμυντικός δίνει τρομερές υποσχέσεις με τις εμφανίσεις του. Το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκε δίπλα στον Ιμπραΐμα Κονατέ στα μετόπισθεν των «κόκκινων» για το παιχνίδι του Λιγκ Καπ και μπορεί να μην διατηρήθηκε ανέπαφη η εστία του Κέλεχερ, αλλά ο Άγγλος έκανε τα πάντα.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πάντοτε ήταν πρώτος στην μπάλα για να διώξει, σταματούσε τους αντίπαλους αμυντικούς με σωστό τρόπο, έχει τη σωματοδομή που του επιτρέπει να παίξει με δύναμη, έχει τεχνική με την μπάλα στα πόδια και δεν παράτησε ποτέ τη φάση στο φινάλε, κάνοντας ασίστ προς τον Ζότα. Πίεσε, διεκδίκησε, πήρε την κατοχή και «σέρβιρε» στον Πορτογάλο για το εντυπωσιακό τακουνάκι.

Το βίντεο με τα highlights του παιδιού είναι εντυπωσιακό απ’ όσα έκανε απέναντι στις «αλεπούδες» στο «Άνφιλντ» και μονάχα καλά πράγματα μπορεί να περιμένει ο Κλοπ, αλλά και ο κόσμος της Λίβερπουλ, από εκείνον τα επόμενα χρόνια, εφόσον επενδύσει το κλαμπ σ’ εκείνον.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης