Ο Μούντρικ δεν είχε ξανακάνει τόση υπομονή για να βρει το πρώτο του γκολ (vids)

Φέτος το κατάφερε στην 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, βρίσκεται στους «μπλε» από τα μισά της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και συνολικά έπρεπε να φτάσει στα 24 ματς για να βρει δίχτυα! Ο Μικάιλο Μούντρικ πρώτη φορά κλήθηκε να κάνει τόση υπομονή και να επιδείξει τόση επιμονή για να χριστεί σκόρερ!  



Ο Μούντρικ δεν είχε ξανακάνει τόση υπομονή για να βρει το πρώτο του γκολ (vids)

Ο Ουκρανός εξτρέμ μόλις στην πρώτη του εμφάνιση με την μπλε φανέλα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με την Λίβερπουλ είχε κάνει άπαντες να... θυμηθούν τον Εντέν Αζάρ και να σκεφτούν πως για πρώτη φορά από την εποχή του Βέλγου υπάρχει στο λονδρέζικο κλαμπ ένας τέτοιος παίκτης. Με απρόβλεπτες κινήσεις, τρομερή ταχύτητα και έκρηξη και ικανός να ταλαιπωρήσει κάθε αντίπαλο. Έκτοτε... εξαφανίστηκε. Η μετριότητα της Τσέλσι τον «βούλιαξε» και ήταν αδύναμος να κάνει τη διαφορά και κάτι που θα μπορούσε να ευνοήσει την ομάδα του.

Φέτος, η νέα σεζόν τον βρήκε πάλι να προσπαθεί πολύ, να έχει μεν καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, αλλά να μην του βγαίνει αυτό που θα ήθελε στο γήπεδο. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όπου στο 18ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Φούλαμ κατάφερε από την εκπληκτική μπαλιά του Κόλγουιλ να κάνει κοντρόλ και σωστό τελείωμα.

Ήταν το 21ο παιχνίδι του στην Πρέμιερ και το 24ο με την Τσέλσι συνολικά. Ουδέποτε έχει αργήσει τόσο πολύ για να βρει δίχτυα στην καριέρα του, αν και μιλάμε μονάχα για την Σαχτάρ Ντόνετσκ ως μέτρο σύγκρισης, από τη στιγμή που στις Desna Chernigiv και Arsenal Kyiv είχε ελάχιστες συμμετοχές (11 και 10 αντίστοιχα).

Στην Σαχτάρ την σεζόν 2021-2022 σκόραρε στην 8η αγωνιστική απέναντι στην FC Mariupol, ενώ, την αμέσως επόμενη σεζόν ξεκίνησε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Λειψία και Σέλτικ, φτάνοντας στην 7η «στροφή» του πρωταθλήματος κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για να βρει δίχτυα.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης