Arteta effect: Οι τρεις αλλαγές της Άρσεναλ χάρισαν στον Ισπανό τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του! (vid)

Λίγοι θα το έχουν συνειδητοποιήσει. Η Άρσεναλ κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι οκτώ χρόνια μετά και ο Μικέλ Αρτέτα έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο σε αυτό. Οι αλλαγές του έκριναν το ματς. Πάσα ο Τομιγιάσου, ασίστ ο Κάι Χάβερτς και ένα γκολ που ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι αναζητούσε από τον Μάιο!



Arteta effect: Οι τρεις αλλαγές της Άρσεναλ χάρισαν στον Ισπανό τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του! (vid)

Έχουμε φτάσει στο 87ο λεπτό. Η Άρσεναλ διατηρεί στο «μηδέν» τη Μάντσεστερ Σίτι και ξεκινά να το πιστεύει. Έχει κάθε δικαίωμα πια, από τη στιγμή που οι «πολίτες» δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή ημέρα και προσέχουν και αυτοί πια, ώστε να μην γνωρίσουν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα σε επίπεδο Premier League πέντε χρόνια μετά.

Μία μεγάλη μπαλιά από τους Λονδρέζους στο 87’ με αποδέκτη τον Τομιγιάσου. Αυτός την δίνει με το κεφάλι στον Κάι Χάβερτς. Ο τελευταίος την «σπάει» στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι και ο Βραζιλιάνος είναι αποφασισμένος να σουτάρει.

Δεν παίρνει κοντρόλ, το κάνει απευθείας, η μπάλα βρίσκει στον Νέιθαν Άκε και η Άρσεναλ σταματά το μεγαλύτερο σε βάρος της σερί ιστορικά. Το 1-0 είναι γεγονός, ο Μικέλ Αρτέτα πανηγυρίζει με την ψυχή του και η μεγαλύτερη νίκη της προπονητικής του θητείας είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος