Αμυντικό masterclass από την Άρσεναλ: Ποτέ ξανά τόσες λίγες τελικές η Σίτι του Γκουαρδιόλα! (vid)

Ο Χάαλαντ άφαντος. Οι Μπερνάρντο, Άλβαρες και Φόντεν δίχως να μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στον Ράγια. Η Άρσεναλ έκανε το ιδανικό παιχνίδι αμυντικά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και για πρώτη φορά στα χρονικά της παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «πολιτών», οι Πρωταθλητές καταγράφουν τόσες λίγες τελικές! 



Αμυντικό masterclass από την Άρσεναλ: Ποτέ ξανά τόσες λίγες τελικές η Σίτι του Γκουαρδιόλα! (vid)

Η τύχη ευνοεί τους τοληρούς κι εκείνους που συνεχίζουν την προσπάθεια μέχρι τέλους. Κι αφού τα περισσότερα πράγματα τα είχε κάνει σωστά η Άρσεναλ στο γήπεδο απέναντι στη Σίτι, ήρθε και η κόντρα χάρη στην οποία διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 για την πρώτη νίκη πρωταθλήματος μετά από 15 ματς απέναντι στην Σίτι και την συγκατοίκηση στην κορυφή με την Τότεναμ. 

Ο Μικέλ Αρτέτα μετά το παιχνίδι αποθέωσε και τον Νταβίντ Ράγια, στον οποίο επισημαίνει ν' αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια, ενώ, το αμυντικό δίδυμο των Σαλιμπά και Γκάμπριελ κράτησε όλους τους κινδύνους μακριά από την εστία. 

Σε παιχνίδι που ο Χάαλαντ εξουδετερώθηκε πλήρως, τα μετόπισθεν έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους και αυτό οδήγησε σε ιστορικό στατιστικό στοιχείο για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ. Η άρτια λειτουργία της άμυνας των «κανονιέρηδων», περιόρισε την Σίτι σε μόλις 4 τελικές ευκαιρίες και μόλις 1 εντός εστίας! Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση των «πολιτών» επί παρουσίας Πεπ στην τεχνική τους ηγεσία και το κατάφερε η αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα που έκανε το «Έμιρεϊτς» να... ταρακουνήσει την αγγλική πρωτεύουσα από το ντελίριο για τη νίκη! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης