Η ευτυχία να έχεις αναπληρωματικούς όπως ο Ζορζίνιο (pics & vid)

Ίσως να το απολαμβάνει περισσότερο και από τη θητεία του στην Τσέλσι. Ίσως αυτή η επιλογή της καριέρας του να του έχει βγει σε τρομερό καλό. Ο Ζορζίνιο είναι ο ποδοσφαιριστής που ακόμα κι όταν βρεθεί στον πάγκο, θα έχει τέτοιο πάθος για τις προσπάθειες των συμπαικτών του, που κάνει έναν προπονητή ευτυχισμένο.



Η ευτυχία να έχεις αναπληρωματικούς όπως ο Ζορζίνιο (pics & vid)

Ο Ιταλός δεν έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στους «κανονιέρηδες» και το ίδιο έκανε και στους «μπλε» του Λονδίνου όσα χρόνια βρέθηκε εκεί. 

Ο Μικέλ Αρτέτα τον επέλεξε για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και στο ντέρμπι με την Σίτι ήταν εκείνος που πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Ντέκλαν Ράις, με τον Ισπανό κόουτς ν' αφήνει τον Πάρτεϊ στον πάγκο. 

Ο Ζορζίνιο αντικαταστάθηκε στο 75ο λεπτό, όμως, όταν ο Μαρτινέλι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Ιταλός ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από τον πάγκο κι έτρεξαν να πανηγυρίσουν. 

Και το κάνει πάντοτε, είτε αγωνίζεται, είτε έχει βγει από το ματς, είτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί, είτε είναι στην πλάγια γραμμή και κάνει ακόμα προθέρμανση. 

Ο «Ζόρζι» είναι ένα παιδί που κάνει τον Αρτέτα χαρούμενο για τον χαρακτήρα του και για όσα δύναται να δώσει στην «δεμένη» Άρσεναλ. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης