Ο Ρολ θέλει να συνδυάσει την γερμανική πειθαρχία με την.. παλαιότερη νοοτροπία της Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Είναι μόλις 34 ετών. Απόλυτα ποδοσφαιρική ηλικία. Για ενεργό αθλητή. Κι όμως, ο Ντάνι Ρολ είναι πλέον ο νέος κόουτς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μετά το χειρότερο ξεκίνημα που πραγματοποίησε η ομάδα στην ιστορία της. Και η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό του είναι ήδη τέτοιο που κερδίζει σεβασμό και πολλούς πόντους... 



Ο Ρολ θέλει να συνδυάσει την γερμανική πειθαρχία με την.. παλαιότερη νοοτροπία της Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Ο νέος προπονητής της Σέφιλντ Γουένσντεϊ αναλαμβάνει ένα τρομερά δύσκολο πρότζεκτ, επιστρέφοντας στο αγγλικό ποδόσφαιρο .

Οι «κουκουβάγιες» που θαύμασε ο κόσμος με την επική ανατροπή στα ημιτελικά των μπαράζ ανόδου από την LeagueOne στην Τσάμπιονσιπ, έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην 2η κατηγορία, έγινε η απαραίτητη αλλαγή προπονητή και τώρα ο πρώτος στόχος που τίθεται είναι η αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού. 

Για τη δουλειά αυτή προσελήφθη ο Ρολ, αποφασίζοντας ν' αφήσει τον Χάνσι Φλικ και την συνεργασία τους στην εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ο νέος κόουτς της Γουένσντεϊ έχει ξαναβρεθεί στην Αγγλία, όταν εκτελούσε καθήκοντα βοηθού προπονητή στο πλευρό του Ραλφ Χάζενχουτλ στην Σαουθάμπτον. Και σίγουρα αυτή η εμπειρία του από δύσκολες καταστάσεις θα μπορέσει να τον βοηθήσει στη νέα πρόκληση που αποδέχθηκε. 

Έχει θητεύσει και στα τμήματα υποδομής της Λειψίας, ενώ, ακολούθησε τον Φλικ τόσο στην Μπάγερν, όσο και στα «πάντσετ». «Να καταφέρω να επαναφέρω την νοοτροπία με την οποία η ομάδα γύρισε το εις βάρος της 4-0 στα μπαράζ πριν από μερικούς μήνες» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 34χρονος προπονητής, που έκανε... βουτιά στα βαθιά. 

Διαβάστε εδώ γιατί έφτασε σε αυτή την κατάσταση η Σέφιλντ Γουένσντεϊ μέσα σε ελάχιστους μήνες...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης