Η ευκαιρία του Τσιμίκα για σερί αγώνων, ο Γκόμες και ο Τρεντ... αριστερά

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Άντι Ρόμπερτσον στο αριστερό άκρο της άμυνας της Λίβερπουλ αρχής γενόμενης από το ντέρμπι με την Έβερτον και για τις επόμενες 10 εβδομάδες, ωστόσο, ο κόσμος της ομάδας σκέφτεται όλες τις πιθανές λύσεις για το ζόρικο διάστημα που θα λείπει ο Σκωτσέζος.  



Η ευκαιρία του Τσιμίκα για σερί αγώνων, ο Γκόμες και ο Τρεντ... αριστερά

Ο «Τσίμι» έχει πραγματοποιήσει μόλις μια συμμετοχή με αλλαγή σε ματς του πρωταθλήματος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τώρα φαίνεται ότι καταφθάνει η ευκαιρία του για να ξαναπείσει τον Κλοπ πως αξίζει χρόνο συμμετοχής και μπορεί ο Γερμανός να στηριχθεί πάνω του όσο ο Ρόμπερτσον θα μένει εκτός δράσης μετά τον τραυματισμό στον ώμο.

Ο «Ρόμπο» πιθανότατα δεν θα επιστρέψει πριν από το νέο έτος κι αυτό καλεί τον Τσιμίκα να είναι απόλυτα έτοιμος για κάθε διαφορετική πρόκληση που θα προκύπτει από το πρόγραμμα της Λίβερπουλ.

Στα social media ο κόσμος των «κόκκινων» εμπιστεύεται τον Greek Scouser, τονίζει ότι θα είναι τεράστια η ευκαιρία να πάρει τόσα πολλά παιχνίδια διαδοχικά για τέτοιο χρονικό διάστημα, παρά την ατυχία και τον πόνο του συμπαίκτη του. Ωστόσο, παραθέτονται κι άλλες λύσεις που ίσως και να έχουν περάσει από το μυαλό του Kloppo αυτές τις μέρες, από τη στιγμή που είδε ότι ο Ρόμπερτσον βγήκε νοκ-άουτ.

Η μια διαφορετική επιλογή είναι η τοποθέτηση του Τζο Γκόμες στο αριστερό άκρο, με την Λίβερπουλ όμως να χάνει όλη την ορμή που θα μπορούσε να της δώσει ο «Τσίμι», ενώ, η άλλη είναι να πάει δεξιά – όπως το έχει ήδη κάνει άλλωστε – ο Γκόμες και να μεταφερθεί αριστερά ο Τρεντ, παίζοντας τον... σύγχρονο ρόλο του φουλ μπακ/κεντρικού χαφ για να ελέγχει το παιχνίδι και από το χώρο του κέντρου, όπως του αρέσει να κάνει, αφήνοντας πίσω του τριάδα από στόπερ (Γκόμες, Φαν Ντάικ, Κονατέ).

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης