Το πρώτο γκολ από τερματοφύλακα στην Πρέμιερ: Πέρασαν 22 χρόνια από το βολέ του Σμάιχελ (vid)

Όντας ο προστάτης της εστίας της Άστον Βίλα, στις 20 Οκτωβρίου του 2001, ο Πέτερ Σμάιχελ γράφει ιστορία και γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ που καταφέρνει να σκοράρει! Δυστυχώς για εκείνον, το έκανε σε ματς που η ομάδα του ηττήθηκε...   



Το πρώτο γκολ από τερματοφύλακα στην Πρέμιερ: Πέρασαν 22 χρόνια από το βολέ του Σμάιχελ (vid)

Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και ο Σμάιχελ είχε προωθηθεί για την εκτέλεση ενός κόρνερ. 

Βρέθηκε η μπάλα στα πόδια του έχοντας πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι κι έκανε το μονοκόματο βολέ για να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 3-2 με το οποίο η Βίλα ηττήθηκε στο λιμάνι. 

Ήταν η σεζόν της επαναφοράς του Σμάιχελ στην Αγγλία, αφού είχε περάσει δυο χρόνια επί πορτογαλικού εδάφους με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Μ' εκείνο το γκολ είχε γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας που σκοράρει στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, ο Δανός θρύλος είχε βρει δίχτυα άλλες δυο φορές πριν από εκείνη τη στιγμή! 

Η πρώτη ήταν το 1995 ως μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν και χρίστηκε σκόρερ για το Κύπελλο UEFA απέναντι στην ρωσική, Ρότορ Βόλγκογκραντ. Έπειτα, το έκανε και από το σημείο του πέναλτι, το 2000, σε φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Δανίας κόντρα στο Βέλγιο. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης