Σαλάχ: Το πάρτι στο στο «Ολντ Τράφορντ» και η διάλυση της Γιουνάιτεντ με το πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βίωσε ένα βράδυ στο οποίο... απλά μετρούσε πόσες φορές η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας της. Η Λίβερπουλ, απεναντίας, έκανε ένα ιστορικό πάρτι στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βοήθησε στην... διάλυση των «κόκκινων διαβόλων» με το γεμάτο ιστορία, χατ-τρικ που πέτυχε. Η 24η του Οκτώβρη, αποτυπώθηκε στα βιβλία του ποδοσφαίρου.  



Σαλάχ: Το πάρτι στο στο «Ολντ Τράφορντ» και η διάλυση της Γιουνάιτεντ με το πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία (vid)

Δεδομένα, δεν θα περίμενε κανείς οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γίνει μάρτυρας της πιο βαριάς εντός έδρας ήττας της ομάδας από την Λίβερπουλ. Την μεγάλη αντίπαλο του κλαμπ. Όσο κι αν η Σίτι κυριαρχεί, όσο κι αν βρισκόμαστε στις εποχές που οι «πολίτες» δεν είναι απλά οι φασαριόζοι γείτονες, αλλά και οι διεκδικητές κάθε κορυφής, η Λίβερπουλ ήταν και παραμένει η πιο ιστορική αντίπαλος της Γιουνάιτεντ.

Και ακριβώς πριν από δυο χρόνια, τον Οκτώβρη του 2021, όταν ακόμα φυσικά δεν είχαμε ξεμπλέξει από τον κορονοϊό, οι «κόκκινοι» έκαναν ένα... πάρτι άνευ προηγουμένου στο «Θέατρο των Ονείρων».

Εκεί, τότε, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ που πέτυχε χατ-τρικ στο συγκεκριμένο γήπεδο ως αντίπαλος. Ουδέποτε είχε συμβεί αυτό στην σύγχρονη μορφή της κορυφαίας Λίγκας και το πέτυχε ο «Φαραώ».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και την ασίστ στο πρώτο γκολ εκείνης της βραδιάς, προς τον Ναμπί Κεϊτά!

Ο Σαλάχ πρωταγωνίστησε κόντρα στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τότε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο παρόντα σωματικά, αλλά απόντα πνευματικά από το γήπεδο και με τον κόσμο των γηπεδούχων να φεύγει από το ημίχρονο από τις εξέδρες. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπου που σκόραρε τρεις φορές στην έδρα της Γιουνάιτεντ έπειτα από το μακρινότατο 1936, όταν τον Νοέμβρη εκείνου του έτους το είχε κάνει ο Φρεντ Χάου!

Ένα απόγευμα... κατακόκκινο, με τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ σε τρελά κέφια, τον Κώστα Τσιμίκα να το απολαμβάνει μαζί του και τον σύλλογο του λιμανιού να δίνει ένα γερό μάθημα στο κλαμπ του Μάντσεστερ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης