Η ευκαιρία του Χάαλαντ απέναντι στον Ονάνα μετά τον τελικό της Πόλης (vid)

Ο Αντρέ Ονάνα στην μεταξύ τους κόντρα είχε βγει νικητής, αλλά ο Χάαλαντ στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Τώρα, ο Νορβηγός έχει την ευκαιρία στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ να πάψει να πιστεύει πως... χρωστάει κάτι στον Καμερουνέζο από την αναμέτρηση της Πόλης πριν από μερικούς μήνες. 



Η ευκαιρία του Χάαλαντ απέναντι στον Ονάνα μετά τον τελικό της Πόλης (vid)

Ο Viking, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, είδε τον Ρόδρι να σκοράρει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου για να ολοκληρωθεί το ιστορικό τρεμπλ της Σίτι και το πρώτο από αγγλική ομάδα μετά από την Γιουνάιτεντ το 1999. 

Σ' εκείνο το ματς της Πόλης, ο Χάαλαντ βρέθηκε κάπως εκτός κλίματος, ο Αντρέ Ονάνα στην μεταξύ τους «μονομαχία» βγήκε νικητής, ο νυν τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη δεχθεί γκολ, ωστόσο, το σουτ του Ρόδρι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά... έργο τέχνης, με ακρίβεια και δύναμη για να καταλήξει ακριβώς εκεί που έπρεπε. 

Το πρώτο φετινό ντέρμπι του Μάντσεστερ έφτασε και ο Χάαλαντ, αν ... κρατάει λίστα με τους τερματοφύλακες που του έχουν ξεφύγει, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλήματος - δεν είναι και πολλοί - θα έχει βάλει και τον πορτιέρε των «κόκκινων διαβόλων». Και το γεγονός πως δεν είχε καταφέρει να σκοράρει απέναντί του στον ευρωπαϊκό τελικό, θα του έχει μείνει... απωθημένο.

Βέβαια, η λάμψη και η γλύκα του μεταλλίου του Πρωταθλητή Ευρώπης τού επέτρεψαν να συνεχίσει κανονικότατα την ζωή του με ορμή σε κάθε γήπεδο, αλλά ο Σκανδιναβός... δεν θέλει ν' αφήνει μισοτελειωμένες δουλειές. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης