Το Παρίσι φόρεσε τα… γαλάζια: Τι σημαίνει το βραβείο «Γκερντ Μίλερ» για τον Χάαλαντ, κορυφαία ομάδα ξανά η Σίτι!

Μία αναμενόμενη βράβευση έλαβε χώρα στο Παρίσι, αναφορικά με την κορυφαία ομάδα της σεζόν, με τη Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει το εν λόγω βραβείο για δεύτερη φορά σε ισάριθμα έτη. Την ίδια ώρα, το βραβείο «Γκερντ Μίλερ», δεν θα μπορούσε να μην πάει στον Έρλινγκ Χάαλαντ!



Το Παρίσι φόρεσε τα… γαλάζια: Τι σημαίνει το βραβείο «Γκερντ Μίλερ» για τον Χάαλαντ, κορυφαία ομάδα ξανά η Σίτι!

Έχει σημειώσει 36 γκολ στην Premier League σε 35 παιχνίδια, στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί». Σταμάτησε στα 12 γκολ στο Champions League σε 11 αναμετρήσεις και έφτασε συνολικά τα 56 τέρματα με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Νορβηγία, τη σεζόν 2022-23.

Πώς λοιπόν το βραβείο «Γκερντ Μίλερ» να μην καταλήξει στον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά την ίδια αγωνιστική περίοδο, και το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη, και το Χρυσό Παπούτσι του Champions League και αυτό του «Γκερντ Μίλερ».

Λιτός και απλός, όπως άλλωστε αναμενόταν, στις δηλώσεις του, είπε απλώς πως το να σκοράρει πολύ είναι ο λόγος για τον οποίο… πληρώνεται. «Αυτή είναι η δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λεπτά μετά, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα του πλανήτη, πράγμα που συμβαίνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν, με το «τρεμπλ» της φυσικά να είναι ο βασικότερος λόγος, σηματοδοτώντας το μοναδικό, αγγλικής ομάδας, στον 21ο αιώνα.

Δημήτρης Μανάκος