Ήττα – τιμωρία για τη Νιούκαστλ στην Βεστφαλία

Έχασε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αφού αδυνατούσε να διαχειριστεί την πίεση της Ντόρτμουντ. Όταν αποφάσισε να παίξει, τα κενά που άφησε στην άμυνα, την πλήγωσαν. Η Νιούκαστλ ουσιαστικά τιμωρήθηκε για τα λάθη και τα ρίσκα που πήρε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 2-0 στην Βεστφαλία για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.  



Ήττα – τιμωρία για τη Νιούκαστλ στην Βεστφαλία

Θα έπρεπε να το περιμένει αυτό η Νιούκαστλ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν ένα... πληγωμένο θηρίο μετά την τεσσάρα στο ντέρμπι με την Μπάγερν και έπρεπε κάπου να ξεσπάσει. Και μόλις βγήκε στο γήπεδο, άρπαξε την αγγλική ομάδα απ' τον λαιμό. Οι «καρακάξες» έβλεπαν τους Βεστφαλούς να είναι καλύτεροι σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού και φυσικά ο Νικ Πόουπ όσο κι αν φρόντιζε ν' απομακρύνει τους αρχικούς κινδύνους που δημιουργήθηκαν για την εστία του, το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Και το πέτυχε στο 26ο λεπτό ο Φόλκρουγκ από γύρισμα του Σάμπιτζερ για το 1-0.

Η Νιούκαστλ έπρεπε να καταβάλει προσπάθεια για να βγει από τα καρέ της και ν' αρχίσει να επιτίθεται με ψυχραιμία και οργάνωση, όχι απλά πετώντας την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Χάου στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε τους Γκόρντον και Αλμιρόν για δώσει επιθετική ώθηση και πράγματι η ομάδα του άρχισε να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να δείχνει διάθεση να βγει μπροστά. Στο 56ο λεπτό ο Ζοέλιντον δεν έπιασε καλά μια κεφαλιά από σέντρα του Λιβραμέντο, ενώ, με την αλλαγή φιλοσοφίας της Νιούκαστλ άνοιξε γενικότερα και το ματς, αποκτώντας ενδιαφέρον.

Οι «καρακάξες» έκαναν πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ο Λιβραμέντο από δεξιά ανέβηκε πολύ και η Ντόρτμουντ πλέον επέλεγε τις αντεπιθέσεις. Και σε μια τέτοια στο 79ο λεπτό σε απομάκρυνση από κόρνερ των Άγγλων, οι γηπεδούχοι έτρεξαν μπροστά και ο Μπραντ σκόραρε για το τελικό 2-0.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης