Αυτό ήταν: Ο Αρτέτα τους κέρδισε όλους στο αγαπημένο του γήπεδο με την Άρσεναλ!

Σπουδαίο επίτευγμα για τον Μικέλ Αρτέτα, με τον προπονητή της Άρσεναλ να τους κερδίζει… όλους πλέον, στο «Έμιρεϊτς», επικρατώντας για πρώτη φορά εντός έδρας και της Μπέρνλι, σε επίπεδο Premier League.



Αυτό ήταν: Ο Αρτέτα τους κέρδισε όλους στο αγαπημένο του γήπεδο με την Άρσεναλ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να αντιδράσει η Άρσεναλ στην ήττα της 11ης αγωνιστικής της Premier League από τη Νιούκαστλ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0 της Σεβίλλης για το Champions League και ακολούθως, να ξεπερνούν το εμπόδιο και της Μπέρνλι.

Οι φιλοξενούμενοι τους έβαλαν δύσκολα, η απρόσμενη ισοφάριση αποτέλεσε ένα «σοκ» για την Άρσεναλ, αλλά οι Λονδρέζοι ανέκτησαν άμεσα το προβάδισμα, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λεάντρο Τροσάρ.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης όμως, έγκειται στο ρεκόρ που κατέρριψε ο Μικέλ Αρτέτα. Και αυτό διότι ο Ισπανός προπονητής έχει κερδίσει πλέον κάθε λογής αντίπαλο που έχει υποδεχθεί, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Πριν την έναρξη της σεζόν, δεν τα είχε καταφέρει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και την Μπέρνλι, τη στιγμή που τη Λούτον δεν την έχει υποδεχθεί και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την κέρδισε.

Φάνηκε όμως αντάξιος των περιστάσεων. Επικράτησε… επιτέλους σε βάρος του Πεπ Γκουαρδιόλα, κατάφερε να βάλει κάτω και το σύνολο του Βινσέντ Κομπανί και με το τελικό 3-1, η Μπέρνλι έγινε η 25η διαφορετική ομάδα που «υποτάσσεται» στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στον Αρτέτα!

Δημήτρης Μανάκος