Γιουνάιτεντ και Νις δεν χωρούν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση – Τα κάνει χειρότερα ο Ράτκλιφ!

Ό,τι κι αν κάνουν οι Γκλέιζερς, το σίγουρο είναι πως μόνιμα θα προκαλούν την οργή των οπαδών της Γιουνάιτεντ, αφού προκύπτει πλέον πρόβλημα και με την πιθανή συμμετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο λόγος; Η είσοδος του Τζιμ Ράτκλιφ στο μετοχικό σχήμα! Τι μπορεί να ισχύσει και για την Σίτι με την Τζιρόνα...  



Γιουνάιτεντ και Νις δεν χωρούν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση – Τα κάνει χειρότερα ο Ράτκλιφ!

Βάσει κανονισμών της UEFA, οι σύλλογοι που έχουν ίδιο άτομο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε δεδομένα που τους χωρίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, η Πρέμιερ Λιγκ θα βγάλει 5 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια στιγμή - τουλάχιστον μέχρι τούτη την ώρα - η Νις που βρίσκεται πίσω από την πρωτοπόρο, Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία, διεκδικεί μια θέση στην κορυφαία διοργάνωση. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εκτός 5άδας, όμως, η σεζόν είναι ακόμα μακρά...

Σε περίπτωση, λοιπόν, που τόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» - με επίσημη είσοδο του Ράτκλιφ στο μετοχικό σχήμα, αποκτώντας το 25% - και η Νις εξασφαλίσουν «εισιτήριο» για απευθείας παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα πράγματα γίνονται περίεργα. Αν και με αυτό το ποσοστό του Βρετανού δισεκατομμυριούχου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι «τρέχει» τον σύλλογο... 

Η Sun τονίζει πως στο Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα από την άλλη (με ίδιο άνθρωπο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς) στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στο οποίο και συμμετέχει.

Αν τερματίσουν στην ίδια θέση, τότε αναλαμβάνει δράση το access list της UEFA και επιλέγεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω της υπεροχής της Αγγλίας.

«Η μόνη πιθανότητα για να βρεθούν δύο ομάδες στην Ευρώπη με ίδιο άνθρωπο στο ιδιοκτησιακό, είναι η μία να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη να τερματίσει σε προνομιούχα θέση για το Conference League» ανέφερε στην Sun «πηγή» από την UEFA. 

Αντίστοιχη περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί η περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τζιρόνα λόγω του γκρουπ ιδιοκτησίας τους... 

Κώστας Ζάλιαρης