Να αγαπάτε αγνά το ποδόσφαιρο, όπως ο πιτσιρίκος τα γκολ του Κριστιάνο (vid)

Μεγαλώνουμε. Τρέχουμε όλη μέρα. Υποχρεώσεις ατελείωτες. Το ποδόσφαιρο σαν να χάνει τη σημασία που του είχαμε δώσει. Κι όμως. Αξίζει να το κρατάμε ρομαντικά και αγνά μέσα μας. Και να παίρνουμε παράδειγμα από το πιτσιρικάκι και τον τρόπο που πανηγυρίζει και λάμπει το πρόσωπό του βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει.  



Να αγαπάτε αγνά το ποδόσφαιρο, όπως ο πιτσιρίκος τα γκολ του Κριστιάνο (vid)

Εδώ τρέχει αλαφιασμένος να πανηγυρίσει και να το χαρεί ο CR7, σαν να πρόκειται για γκολ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μικρός θα κολλήσει;

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών – για όσους τέλος πάντων δεν επιλέγουν τον Μέσι – πέτυχε απίθανο γκολ για την Αλ Νασρ το βράδυ της Παρασκευής με λόμπα από πολλά μέτρα απόσταση, έχοντας εκμεταλλευτεί την έξοδο του αντίπαλου πορτιέρε.

Τέτοιες στιγμές είναι λογικό να ενθουσιάζουν το κοινό και να μένουν αυτά τα γκολ στη μνήμη όλων. Ωστόσο, η κάμερα έπιασε έναν μικρούλη με τον μπαμπά του να το ζουν από κοντά και μας θύμισε ότι πρέπει το ποδόσφαιρο να το προστατεύσουμε. Να το κρατήσουμε μέσα μας όπως το είχαμε παιδιά. Κι ας μεγαλώσαμε. Κι ας καταλαβαίνουμε πλέον πως η εμπορευματοποίηση στο άθλημα το έχει αλλοιώσει.

Κι ας βλέπουμε ανθρώπους να αξίζουν 100 και 200 εκατομμύρια για να πάνε από μια ομάδα σε μια άλλη. Η παιδική αγάπη για το σπορ, μπορεί να γίνει οδηγός για να ξαναγεμίσουμε την μπάρα της ρομαντικής αγάπης και απόλαυσης. Όλοι το βλέπαμε αλλιώς, ως παιδιά. Ας κρατήσουμε ο καθένας όσο περισσότερο μπορεί από αυτό...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης