Το γρήγορο «διάβασμα» από τον Ράις ήταν καθοριστικό στο clean sheet του Ράμσντεϊλ (vid)

Ανάμεσα στα υπόλοιπα στοιχεία του, για τα οποία η Άρσεναλ ακριβοπλήρωσε την Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις, συμπεριλαμβάνεται και το γρήγορο «διάβασμα» φάσεων όπως αυτή που προέκυψε στο πρώτο ημίχρονο της νίκης (1-0) επί της Μπρέντφορντ, όπου έπρεπε κάπως ν' αποφευχθεί το γκολ στο λάθος του Ράμσντεϊλ. 



Το γρήγορο «διάβασμα» από τον Ράις ήταν καθοριστικό στο clean sheet του Ράμσντεϊλ (vid)

Η νευρικότητα του Άγγλου πορτιέρε στην επαναφορά του στην 11άδα της Άρσεναλ έπειτα από αρκετό καιρό, βγήκε στην επιφάνεια στο πρώτο ημίχρονο της Σαββατιάτικης αναμέτρησης, όπου αν δεν είχε προαποφασίσει ο Εμπουεμό ότι θα τελείωνε εκείνος τη φάση, ίσως οι «bees» να είχαν ανοίξει το σκορ. 

Ο Ράμσντεϊλ έκανε την γκέλα, η Μπρέντφορντ είχε τεράστια ευκαιρία μπροστά από την αντίπαλη εστία και ο Ράις βλέποντας την κατάσταση έτρεξε αμέσως πίσω από τον Ράμσντεϊλ για να προστατεύσει την εστία. Αμέσως κινήθηκε προς την πλευρά στην οποία οδηγούσε ο ... ελεύθερος διάδρομος που είχε μπροστά του ο Εμπουεμό, στάθηκε εκεί και κατάφερε ν' απομακρύνει τον κίνδυνο. 

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ο διεθνής μέσος και για τα οποία κόστισε 100 εκατομμύρια στους «κανονιέρηδες», είναι και η καθοριστική παρέμβασή του σε τέτοιες φάσεις... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης