Τα λάθη του Ονάνα οδήγησαν στη χειρότερη επίδοση των Άγγλων στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Ποτέ άλλοτε στη φάση των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε καταγραφεί τέτοιο παθητικό τερμάτων για αγγλικό σύλλογο και το έχει ήδη σημειώσει η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τα τρία τέρματα που δέχθηκε στην Τουρκία, στην εντυπωσιακή ισοπαλία με την Γαλατασαράι.  



Τα λάθη του Ονάνα οδήγησαν στη χειρότερη επίδοση των Άγγλων στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Προηγήθηκε 2-0 στο 18', είχε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων με το 3-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, είχε κάνει την... ησυχαστήριο την «κόλαση» των Τούρκων οπαδών ανά διαστήματα, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν είχε τρόπο και χαρακτήρα για να κρατήσει τη νίκη.

Το τελικό 3-3 διατηρεί τους «κόκκινους διαβόλους» στην τελευταία θέση του ομίλου μετά και τα τεράστια λάθη του Αντρέ Ονάνα στα δύο από τα τρία γκολ της τουρκικής ομάδας.

Το παθητικό της Γιουνάιτεντ (14 γκολ) σε 5 αγωνιστικές στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η χειρότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει ποτέ ο σύλλογος σε όμιλο στα χρονικά της παρουσίας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι η χειρότερη επίδοση αγγλικής ομάδας ever σε αυτή τη φάση του θεσμού!

Η Γιουνάιτεντ μοιράζεται και τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, αφού, είχε σταματήσει στα 11 γκολ τη σεζόν 1994-1995, μαζί με την Τότεναμ του 2019-2020.

Τη μαγική χρονιά του τρεμπλ ουδείς έδωσε σημασία, ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» την αγωνιστική περίοδο 1998-1999 είχαν δεχθεί 10 γκολ, όσα η Σίτι του 2012-2013 και η Άρσεναλ του 2015-2016.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης