Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ κέρδισε στο ξεκίνημα Δεκεμβρίου, ο Μουρίνιο… έφευγε από τη Γιουνάιτεντ!

Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ήταν Δεκέμβριος του 2018, 15 ημέρες προτού απολυθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, όταν η Άρσεναλ κέρδιζε στο πρώτο διήμερο του Δεκεμβρίου, σε επίπεδο Premier League. Έκτοτε, δεν το έχει πράξει ποτέ ξανά. Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα, στην 14η αγωνιστική, απέναντι στη Γουλβς;



Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ κέρδισε στο ξεκίνημα Δεκεμβρίου, ο Μουρίνιο… έφευγε από τη Γιουνάιτεντ!

Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος μπει στη διαδικασία να αναζητήσει, πότε ήταν η τελευταία φορά που η Άρσεναλ κέρδισε αγωνιστική στην Premier League, η οποία έλαβε χώρα το πρώτο διήμερο του Δεκεμβρίου, ενδεχομένως θα δυσκολευτεί.

Και η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά, θα μεταβεί στην προηγούμενη σεζόν, με το πρωτάθλημα όμως να έχει διακοπεί, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εν συνεχεία, θα φτάσει στις 2 Δεκεμβρίου του 2021, όταν οι «κανονιέρηδες» έχαναν με 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα ματς που συζητήθηκε ιδιαίτερα, εξαιτίας των διαιτητικών του αποφάσεων.

Περνώντας στο 2020, δεν θα βρει δεδομένα κάτι, καθώς δεν είχαμε αγωνιστική σε εκείνες τις ημερομηνίες, ενώ φτάνοντας στην 1η Δεκεμβρίου του 2019, θα συναντήσει την εξόρμηση των Λονδρέζων στο «Κάροου Ρόουντ», για να συναντήσουν τη Νόριτς.

Τελικό αποτέλεσμα το 2-2 και η δεύτερη διαδοχική επιτυχία είναι γεγονός. Ένα χρόνο και μία ημέρα νωρίτερα όμως, οι Λονδρέζοι τα είχαν καταφέρει, σε ένα ειδικών συνθηκών ματς, καθώς συζητάμε για το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου.

Είχαν υποδεχθεί την Τότεναμ και είχαν επικρατήσει με 4-2, σε ένα ματς που αν παρατηρήσει κανείς την ενδεκάδα τους, θα διαπιστώσει πόσο μεγάλη και σημαντική δουλειά, έχει κάνει ο Μικέλ Αρτέτα στο ρόστερ τους. Διότι πολύ απλά, ούτε ένας από εκείνη τη βασική σύνθεση, παίζει σήμερα στους «κανονιέρηδες», ενώ ο μοναδικός που ήταν τότε στον πάγκο και προπονείται ακόμη στο Βόρειο Λονδίνο, είναι ο Μοχάμεντ Ελνένι.

Τι θέλει να κάνει λοιπόν σε μερικές ώρες η Άρσεναλ; Να κερδίσει για πρώτη φορά το πρώτο διήμερο του Δεκεμβρίου, μετά από μία πενταετία και να κάνει τρεις τις συνεχόμενες, εντός έδρας νίκες της επί της Γουλβς. Να συνεχίσει να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, και να γυρίσει τον χρόνο στο 2018… Λίγους μήνες δηλαδή μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από το ποδόσφαιρο και 15 ημέρες προτού, ο Ζοσέ Μουρίνιο απολυθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αναλυτικά, τα τρία τελευταία ματς της Άρσεναλ στο πρώτο… διήμερο του Δεκεμβρίου:

2 Δεκεμβρίου 2021: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 3-2

1 Δεκεμβρίου 2019: Νόριτς – Άρσεναλ 2-2

2 Δεκεμβρίου 2018: Άρσεναλ – Τότεναμ 4-2

Δημήτρης Μανάκος