Το δρομολόγιο Σίτι – Γιουνάιτεντ «ενεργοποιείται» 11 χρόνια μετά: Ο Κάλβιν Φίλιπς στα κόκκινα;

Πέρασαν 11 χρόνια από την τελευταία φορά. Πόσοι άλλωστε θα θυμούνται τον Φρέντερικ Βέσελι; Ελάχιστοι. Από την εποχή του… Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως, έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκτήσει ποδοσφαιριστή, απευθείας από τη Μάντσεστερ Σίτι. Θα «σπάσει» την παράδοση ο Κάλβιν Φίλιπς;



Το δρομολόγιο Σίτι – Γιουνάιτεντ «ενεργοποιείται» 11 χρόνια μετά: Ο Κάλβιν Φίλιπς στα κόκκινα;

Ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Κάλβιν Φίλιπς, με φόντο τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκαλύπτουν αγγλικά Μέσα, με τον Άγγλο μέσο να έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους «πολίτες».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν τον υπολογίζει, και παρά το γεγονός πως ο Καταλανός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει πως θα επιθυμούσε την παραμονή του, η «συμπολίτισσά» της Σίτι, παρακολουθεί την περίπτωσή του.

Και αν σας φαίνεται ως κάτι… κοινότυπο, το να μεταβεί ποδοσφαιριστής από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αλήθεια είναι πως δεν είναι. Διότι η προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση χρονολογείται το 2012, και αφορά τον διεθνή, Αλβανό ποδοσφαιριστή, Φρέντερικ Βέσελι.

Πρόκειται για παίκτη που αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, μετέβη στους «κόκκινου διαβόλους» και κατέγραψε 23 συμμετοχές με την δεύτερή τους ομάδα.

Με κανένα εκ των δύο club του Μάντσεστερ, αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα, με το 1/3 των εμφανίσεων της καριέρας του, να πραγματοποιείται στην Έμπολι. Μεσολάβησαν 11 χρόνια από τότε και το δρομολόγιο Σίτι – Γιουνάιτεντ δεν επαναλήφθηκε ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα;

Δημήτρης Μανάκος